Comença la tercera temporada de “Universo Sostenible” en la “Aventura del Saber” (TVE)

  • Office of the Principal
  • November 3rd, 2020
 
Universo Sostenible

La Universitat de València, mitjançant el Taller d’Audiovisuals, juntament amb 29 universitats espanyoles i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia desenvolupen esta sèrie audiovisual on s’exposen de manera simplificada les principals línies d’investigació sobre els temes amb major interès social.

La sèrie audiovisual coproduïda per CRUE Universidades Espanyolas, on la Universitat de València participa mitjançant el Taller d’Audiovisuals (TAU), i en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) estrena tercera temporada. Una tercera temporada que comptarà amb 12 programes amb una duració de 10 minuts cadascun.

Aquest dimecres a les 10:50 hores i en La 2 de TVE tindrà lloc l’emissió, dins del programa “La Aventura del Saber”, del primer capítol de la tercera temporada d’aquest micro-espai de divulgació científica que tractarà el tema que acapara l’atenció mediàtica i social aquests últims mesos: el coronavirus.

El capítol que porta per nom “Què sabem del coronavirus?” comptarà amb la participació d’experts de cinc universitats espanyoles com són la pròpia Universitat de València, la Universidad de La Laguna, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universidad Miguel Hernández i la Universitat de Barcelona.

Tres experts en la matèria com són el professor titular de la Universitat de València i expert en microbiologia, Sergi Maicas Prieto; el catedràtic de Genètica de la Universitat de València i investigador de l’Institut I2SysBio, Fernando González Candelas; i el catedràtic en Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València i cap de la Unitat de Docència i Difusió del coneixement de l’Hospital Clínic Universitari de València, José María Martín Moreno participaran en aquesta primer capítol juntament a altres experts de les universitats mencionades anteriorment.

Aquesta primera entrega de la tercera temporada repassa les diferents experiències que hem tingut amb coronavirus, quan en 2003 va irrompre en les nostres vides aquest síndrome respiratori agut i greu, el SARS Cov1, a més d’analitzar la situació actual i futura.

__

Universo Sostenible és un micro-espai de divulgació científica ubicat dins del programa de Televisió Espanyola (TVE) La Aventura del Saber que pretén, mitjançant experts i investigadors de la comunitat universitària, plantejar de manera senzilla i breu les principals línies d’investigació sobre els temes amb major interès social.