Comencen amb normalitat les classes de la Universitat de les Persones Majors a Gandia

  • UVGandia
  • October 6th, 2020
 
Imagen de la noticia
La directora del CIG-UV, Carme Melo, donant la benvinguda a l'alumnat

Dimarts 6 d'octubre s'han iniciat les classes presencials d'Unimajors corresponents al curs 2020/2021. El curs s'ha iniciat amb absoluta normalitat, amb grups reduïts i complint totes les les mesures de seguretat sanitària. A més, enguany com a novetat l'alumnat que no puga assistir a classe podrà seguir les sessions de forma online a través de l'aula virtual.

Després de la interrupció de les classes de la Universitat de les Persones Majors el passat mes de març a causa de la crisi de la COVID 19, dimarts 6 d'octubre l'alumnat ha tornat a omplir les classes del Centre Internacional de Gandia. Aquest matí, s'han iniciat les classes presencials en les instal.lacions del centre sempre seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. A més, com a novetat, aquells alumnes que, per qüestions de salut o disponibilitat, no pogueren assistir a classes podran seguir les sessions de forma online a través de l'aula virtual. D'aquesta manera es posa en marxa un sistema híbrid que contempla tots els escenaris que pogueren sorgir a causa de la pandèmia. 

En aquest sentit, des del Centre Internacional de Gandia s'ha realitzat un esforç per fer d'aquest un curs segur. És per això que s'ha reduït l'aforament de les aules per tal que l'alumnat mantinga la distància interpersonal de 1.5m, s'han senyalitzat els recorreguts d'entrada i eixida i s'han extremat les mesures de neteja i desinfecció. A més, s'han escalonat els horaris per tal que els grups no coincideixquen en les zones comunes i s'ha establit l'obligatorietat d'assistir a classe amb mascareta. 

Des del Centre de Gandia es posa en valor la importància de la presencialitat per a l'alumnat d'Unimajors per això s'ha realitzat un esforç en quant a l'adaptació del programa i les instal.lacions. A més, aquest inici de curs és també possible gràcies a l'esforç i compromís del professorat de la Universitat que acudeix a Gandia a impartir les classes i que, enguany, a més, s'ha adaptat al nou escenari.

La Universitat dels Majors, en la qual participen alumnes tant de la Safor com d’altres comarques veïnes, està  destinada al les persones de 50 anys o més amb inquietud per aprendre i motivació per la cultura. S’implanta a Gandia el curs 2007-2008 mitjançant un itinerari d’Humanitats i Ciències Socials. En concret es tracta d’un itinerari de 600 hores distribuïdes en tres cursos acadèmics de 200 hores cadascun. Amb aquest nou curs es reforça, un any més,  el compromís de la Universitat de València amb la formació al llarg de la vida.