Conferència i concert gratuït en la programació de tardor de La Nau

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • November 9th, 2017
 
Concerts de Tardor a La Nau. Foto: Miguel Lorenzo.
Concerts de Tardor a La Nau. Foto: Miguel Lorenzo.

Els dimecres toca música al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Concerts gratuïts de música de cambra a les 19.30 hores a la Capella de la Sapiència. Cada primer dimecres del mes, té lloc una conferència prèvia al concert. La del dia 8 de novembre va abordar el patrimoni musical valencià i a continuació va actuar el grup Harmonia del Parnàs.

La conferència, a càrrec de Rosa Isusi Fagoaga, professora de la Universitat de València, ha traçat una panoràmica sobre la recerca realitzada sobre el patrimoni musical valencià i sobre un aspecte poc estudiat fins al moment com la transferència del coneixement generat pels especialistes musicòlegs a la societat. Per això, va prendre com a exemple a dos grans músics que van treballar a València, com van ser Pere Rabassa i Vicente Ripollés, dels quals es commemora el 250 aniversari de la seua defunció i el 150 aniversari del seu naixement, respectivament. Malgrat la diferència cronològica, tots dos músics estan relacionats, ja que V. Ripollés va ser pioner en la recuperació en temps moderns de l'obra de P. Rabassa i la seua contribució va ser decisiva perquè hui dia es puga considerar a P. Rabassa paradigma dels músics hispans del s. XVIII.

Després de la conferència, el grup Harmonia del Parnàs dirigit per Marian Rosa va interpretar obres de P. Rabassa dins d'un programa dedicat a la música espanyola i europea del Barroc. Aquest grup compta amb una àmplia trajectòria en la recuperació del patrimoni musical valencià i és el que més obres ha interpretat i gravat fins al moment de P. Rabassa.

More information: