Convocada la segona edició d’ajuda al professorat per a l’elaboració de MOOCs

  • December 27th, 2016
 
Convocada 2º edicio ajuda Professorat per Elaboracio Moocs

El professorat de la Universitat de València té a la seua disposició una nova ferramenta per a poder utilitzar com a recurs didàctic. Per tal de conéixer l’eina i poder usar-la, la institució acadèmica, ha obert una nova convocatòria d’ajuda –que acaba el 31 de gener- per a l’elaboració dels tutorials.

Els cursos MOOC (de l’anglès Massive Online Open Course) són cursos de formació a distància que es basen en l’accés al coneixement de forma oberta, gratuïta i en línia, i tracten d’arribar al major nombre d’usuaris possibles amb una metodologia participativa i col·laborativa. La Universitat de València considera prioritari i estratègic participar en aquesta iniciativa i per això té per objectiu dissenyar una sèrie d’accions, ajudes i incentius per fomentar la creació i el desenvolupament de MOOC de qualitat. 

Amb aquesta finalitat, en 2015 es va signar un conveni entre la Universitat de València i Universia per a la participació en la plataforma Miríada X (www.miriadax.net) per allotjar i impartir a través seu els seus cursos en línia, massius, oberts i gratuïts, que desenvolupen i dissenyen els seus docents. La integració en aquest consorci completa les activitats iniciades en la plataforma pròpia de la Universitat de València (UVX: www.uvx.uv.es). Durant l’any 2016 (febrer i desembre) es van realitzar jornades de sensibilització i formació sobre l’edició i desenvolupament de MOOC de la Universitat de València, i es va realitzar, amb notable èxit, una primera convocatòria a la qual segueix la present.