Convocats els Premis Manuel Castillo d’investigació i periodisme per la pau i la cooperació

  • Press Office
  • December 5th, 2019
 
Cartell premis
Cartell premis

La Universitat de València té oberta la convocatòria dels Premis Manuel Castillo, uns guardons destinats a estimular la investigació acadèmica i periodística en l’àmbit de la cooperació i el desenvolupament humà. El termini de presentació de sol·licituds per a participar-ne acaba el 28 de desembre de 2019. La presentació de candidatures es realitza per correu electrònic en una carpeta comprimida dirigida a: coop@uv.es.

Els Premis Manuel Castillo compleixen enguany la seua desena edició. Estan concebuts amb la finalitat de potenciar i incentivar que els resultats de la recerca tinguen relació directa amb la cooperació al desenvolupament, aportant coneixements, revelant capacitats o denunciant agressions als drets humans i al desenvolupament humà i sostenible. Així, volen reconéixer i difondre els resultats de major interés per a la societat espanyola, i en especial la valenciana, sobre cooperació internacional, la pau i la seua contribució al desenvolupament humà i sostenible dels pobles del món.

Els treballs s’han d'haver realitzat durant l'any 2018, en qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana o en qualsevol altre idioma. En aquest darrer cas, és obligatòria la presentació d'una traducció jurada del treball. S’han establit quatre categories: Monografia universitària de recerca publicada; Monografia universitària de recerca no publicada; Reportatge periodístic emés; i Iniciatives ‘Lluís Vives’ de cooperació al desenvolupament de la Universitat de València.

Llicenciat en Filosofia i Lletres, Manuel Castillo va ser un destacat docent i filantrop que va donar suport a obres socials tan destacades com el Reformatori de Joves de Godella, l’Associació Valenciana de la Caritat o diversos asils d’ancians. A més, va promoure nombroses iniciatives editorials i periodístiques a València, on va arribar en 1919, sent col·laborador d’El Mercantil Valenciano i La Voz Valenciana. En finalitzar la guerra civil espanyola, es va exiliar amb la seua dona i els seus fills a Toulouse (França) i posteriorment a Mèxic. Allí va desplegar un important quefer cultural amb la comunitat d’exiliats republicans valencians.

More information:

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy