Cruz Roja analitza a La Nau les migracions forçoses i el paper dels mitjans de comunicació

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • November 1st, 2017
 
Imatge de Photon Festival 2016 al Claustre de La Nau.
Imagte de Photon Festival 2016 al Claustre de La Nau.

Cruz Roja Española va celebrar dimarts, dia 31 d’octubre, en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València una jornada de sensibilització sobre la crisi migratòria. Amb el títol ‘Cobertura de los medios de comunicación sobre migraciones forzosas: del boom informativo a la desconexión’, Cruz Roja Española pretén analitzar les notícies que es publiquen sobre les migracions forçoses que només en 2016 va afectar a més de 65 milions de persones, el doble que fa dues dècades.

Per això, a les 10:30 hores, l’Aula Magna de la Nau va acollir una taula redona amb la intervenció de destacats periodistes, com ara Rosa María Calaf i Óscar Velasco (Comunicació de Cruz Roja), juntament amb Maite Sebastián en qualitat de delegada internacional de Cruz Roja en els camps de refugiats a Grècia i Rania, que va donar veu a les víctimes de conflictes amb el seu testimoniatge.

La jornada, dirigida a mitjans de comunicació i futurs professionals de la informació, clausura la campanya de sensibilització sobre Migracions Forçoses de Cruz Roja Española, que compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana. A la presentació de la cita, va acudir el president provincial de Cruz Roja Española a València, Rafael Gandia, el director general de Cooperació Internacional de la Generalitat Valenciana, Federico Buyolo, i un representant de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

En finalitzar la taula redona, es va convidar als participants a jugar al joc de la Campanya ‘The  Real Pursuit. El joc de les preguntes’.