Cultura de la Generalitat dona suport a la UV per al desenvolupament de programació cultural

  • Office of the Principal
  • March 5th, 2021
 
Cultura de la Generalitat dona suport a la UV per al desenvolupament de programació cultural
Representants de les institucions assistents a la reunió

És un acord nou en què la Conselleria aporta la suma de 256.775 euros a les dues universitats per a col·laborar en la potenciació de la seua activitat cultural.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà,  la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre i el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora s’han reunit per a acordar convenis de col·laboració entre la Generalitat i aquestes universitats. Aquesta línia d’actuació conjunta té per objectiu que Cultura de la Generalitat done suport econòmic per al desenvolupament d’activitats i programació cultural tant de la UV com de la UPV. 

A la reunió també han assistit la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; la vicerectora de Cultura i Esport de la UV, Ester Alba; i el vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport de la UPV, José Luis Cueto.  

Segons el conseller Vicent Marzà: “És la primera vegada que impulsem una col·laboració d’aquestes característiques perquè les universitats, com a potents institucions de difusió cultural, disposen de més recursos i acompanyament per part de la Generalitat per a planificar la seua oferta cultural a la ciutadania, així com afavorir amb les seues propostes el sector cultural valencià. Pensem que és un nou eix d’actuació per a acompanyar la cultura i més encara des d’ara, que necessita més que mai de la unitat d’esforços institucionals”. 

La rectora de la UV, Mavi Mestre, ha subratllat que “la important activitat cultural de la Universitat de València, que disposa del seu Centre Cultural La Nau, edifici històric de la Universitat des de 1499, com a centre de referència d’una activitat cultural que s’estén per tots els campus i que està oberta a tota la societat amb un ampli ventall d’acords i col·laboracions”.

Per la seua banda, el rector de la UPV, Francisco Mora ha explicat que “per a nosaltres, és una iniciativa molt interessant. Amb aquest reforç podrem tirar avant més projectes de tota mena, tant les accions més ambicioses que duem a terme directament des de la institució a través de l’Àrea d’Activitats Culturals (com ara els festivals Novembre i Pol·linitza, per citar-ne només alguns), com les activitats que, a una escala més reduïda, ens proposen els alumnes mateixos o el personal amb inquietuds culturals i que, després de passar una avaluació, són desenvolupades directament per les persones interessades”.

Des del departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà s’hi destinaran 152.145,62 euros per a la realització de programació cultural de la Universitat de València en 2021, i 104.630,28 euros a la Universitat Politècnica de València amb la mateixa finalitat.

L’assignació de l’import per a cada universitat ha estat calculada partint d’una base lineal de 40.000 euros, més la suma de criteris proporcionals atenent el nombre de membres que formen la comunitat educativa universitària en cada cas: professorat, personal PAS i alumnat.

Els convenis anuals que se signaran tindran una vigència d’un any a l’efecte de l’1 de gener i fins al 31 de desembre de 2021. Per a la planificació, l’execució i l’avaluació de les actuacions que són objecte dels convenis, s’establiran comissions mixtes de seguiment en cada cas compostes per tres representants de la Conselleria i tres de la universitat.

Images: