Dels enfarinats de Vinaròs a la baixada del riu Bullent, la Universitat recorre el carnestoltes valencià amb Alumni UV

  • UV General Foundation
  • February 25th, 2022
 
Enrique Collado, en el centre i sense disfressa, en el carnestoltes de Pego.
Enrique Collado, en el centre i sense disfressa, en el carnestoltes de Pego.

El col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València, Alumni UV, va organitzar el passat 24 de febrer una nova activitat dins del programa gratuït i obert a la societat Alumni Comparteix amb motiu de la celebració del carnestoltes. L’Alumni Enrique Collado va impartir la conferència ‘El carnestoltes a la Comunitat Valenciana. Tradicions i celebracions’, amb la qual va recórrer de nord a sud el País Valencià per a conéixer com celebren els valencians i les valencianes les festes paganes més famoses del món.

Des dels enfarinats de Vinaròs fins a la baixada del riu Bullent, passant pel soterrament de la sardina i l’oncle de la porra de Gandia, entre unes altres tradicions, el periodista cultural Enrique Collado desgranà les manifestacions artístiques que tenen lloc al territori valencià per a celebrar el carnestoltes, les quals, en la seua opinió, “han de ser considerades dins dels béns immaterials del patrimoni etnològic valencià”.

L’activitat va tindre lloc al Saló de Graus de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València, i s’emmarca dins de la programació d’Alumni Comparteix, una iniciativa original que naix dels mateixos Alumni en un desig per compartir, amb la resta d’aquells que hi formen part i amb la societat valenciana, estudis, investigacions i reflexions en diferents àmbits i que han anat adquirint al llarg de la seua vida professional i/o acadèmica.

Enrique Collado Belda és periodista cultural i festiu des del 1987 i, actualment, dirigeix el projecte audiovisual ‘Som Patrimoni’, dedicat a la difusió de les Festes, la Cultura i les Tradicions de la Comunitat Valenciana, que ja va presentar a la Universitat de València en una proposta organitzada també per Alumni UV. És doctor en Farmàcia per la Universitat de València i doctor en Comunicació per la Universitat CEU Cardenal Herrera.

More information: