Dues col·leccions de Publicacions de la Universitat renoven el segell de Qualitat en Edició Acadèmica (CEA-APQ) fins 2022

  • Publications Service
  • December 12nd, 2019
 
Imatge de les dos col·leccions
Imatge de les dos col·leccions

El segell de Qualitat en Edició Acadèmica-Academic Publishing Quality (CEA-APQ) és un reconeixement de qualitat científica i editorial atorgat per FECYT-ANECA-UNE en haver superat favorablement els procés d’avaluació i acomplir els requisits de qualitat informativa, política editorial, processos editorials, reputació, prestigi i tots els altres exigits per la convocatòria.

La col·lecció ‘Aldea Global’ (http://www.uv.es/alglobal/) és una de les dues col·leccions de la Universitat de València que van ser distingides per primera volta en 2017 i ara renoven el segell fins a 2022. ‘Aldea Global’ edita obres sobre comunicació i tecnologies de la comunicació, amb un ampli enfocament pluridisciplinari que comprén temes de periodisme, comunicació audiovisual, publicitat, relacions públiques i documentació, i altres disciplines de les ciències socials i les humanitats estretament relacionades amb la comunicació social. La varietat de títols de la col·lecció, pertanyents a tots els àmbits acadèmics que atén, facilita que el seu públic potencial siga variat. Especialment dirigida a l'espectre universitari (investigadors, professors i estudiants), també resulta especialment atractiva per a comunicadors, divulgadors, publicistes i, en definitiva, professionals del sector de la comunicació, de la cultura i de l'empresa. La projecció acadèmica és notable, no únicament en el territori natural de les universitats coeditores sinó en tot l'àmbit espanyol i en Iberoamèrica.

‘Aldea Global’, nascuda el 1997, està coeditada entre les editorials de les universitats  Autònoma de Barcelona, la Jaume I (Castelló), Pompeu Fabra (Barcelona) i València, i compta amb una trajectòria de més de 20 anys i un catàleg de 40 títols. La col·lecció, que per la seua trajectòria i el seu model de gestió, és tot un referent -no sols entre les editorials universitàries- com a iniciativa interuniversitària consolidada, compta amb un Consell de Direcció integrat per dos membres de cadascuna de les universitats coeditores. Per part de la Universitat de València, la direcció està a càrrec de Josep Lluís Gómez Mompart, catedràtic emèrit de Periodisme i comunicació, i de l’editora de PUV Maite Simón.

L’altra col·lecció que renova el seu segell de qualitat és ‘Desarrollo Territorial’ (http://puv.uv.es/desarrollo-territorial.html), dirigida pel catedràtic de Geografia de la Universitat de València, Joan Romero, i creada en 2006, que s'ha convertit en un referent nacional en l'ampli camp de les investigacions sobre governança territorial, govern del territori, polítiques públiques amb fort impacte territorial i desenvolupament local. Dóna cabuda a la recerca d'excel·lència en aquests camps de tots els grups d’investigació existents a Espanya, com també, de forma excepcional, a traduccions d'obres d'autors i grups de recerca d'altres països que es consideren rellevants.

Amb una ferma vocació interdisciplinària, la seua aportació a les àrees de recerca esmentades es considera cabdal i va dirigida a grups de recerca de diferents àrees (Geografia, Economia, Polítiques socials, Dret, Arquitectura), responsables públics, joves investigadors, professorat especialitzat en aquestes àrees i estudiants de grau i postgrau. També s'orienta a aquells ciutadans, no necessàriament especialistes, encuriosits per les dinàmiques i els processos territorials.

El segell de Qualitat en Edició Acadèmica- Academic Publishing Quality (CEA-APQ) és una iniciativa pionera a Europa. Promogut per la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i avalat per l’Organisme Autònom Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), va nàixer amb l’objectiu de reconéixer les millors pràctiques dins de l’edició universitària espanyola i convertir-se en un signe distintiu que, tant les agències d’avaluació de l’activitat investigadora com la comunitat acadèmica i científica, pogueren identificar fàcilment. Pretén igualment ser una via per a promoure i estimular la qualitat en edició acadèmica. En 2020 tindrà la seua quarta convocatòria i fins ara són 43 les col·leccions universitàries que han obtingut la distinció (4 de elles de la Universitat de València).

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy