El 43% dels titulats en Enginyeria Telemàtica troba treball abans de finalitzar els estudis i la taxa d’ocupació del grau se situa en el 100%

  • UV General Foundation
  • November 15th, 2022
 

D’acord amb les dades que llança l’últim Estudi d’Inserció de Graus de la Universitat de València, realitzat per UVocupació, la taxa d’ocupació del grau en Enginyeria Telemàtica que ofereix l’ETSE se situa en el 100%, mentre que el 92,9% va trobar treball durant els estudis o en el mig any posterior a la seua finalització. D’aquests, el 42,9% ja estava ocupat abans d’acabar la carrera.

A més, el 21,4% va ser contractat en l’empresa en què va realitzar les pràctiques o en alguna relacionada amb aquesta. “La gran demanda del mercat laboral de persones titulades amb aquest perfil influeix en què pràcticament tots hagen pogut treballar des de la finalització dels estudis i no hagen tingut dificultats per a trobar treball”, apunten des d’UVocupació.

És el cas de Víctor Martínez, graduat en Enginyeria Telemàtica per la Universitat de València, qui ens conta la seua experiència en un nou capítol de ‘Treballem. De la Universitat al món laboral’.

Altres dades rellevants sobre la inserció de les enginyeres i els enginyers telemàtics són els següents:

  • El 100% tenia un treball relacionat amb la titulació -29,7 punts més que el valor de la UV (70,3%)-.
  • Un 78,6% tenia un treball de qualitat, és a dir, relacionat amb la seua titulació i que requeria estudis universitaris -16,7 punts més que el valor de la UV (61,9%)-.
  • El 64,3% tenia contracte estable sent així Enginyeria Telemàtica la sisena titulació amb el percentatge més alt de la UV amb un valor global del 33,7%.
  • El 100% de les persones titulades treballa com a tècnic o amb persones a càrrec -35,5 punts més que el valor de la UV (64,5%)-.
  • El salari net mensual mitjà se situa en 1.776,9 euros, un dels més alts de la UV, amb alguns egressats que pràcticament arriben als 3.000 euros nets mensuals.
  • El 92,9% treballa a jornada completa (el valor de la UV és del 64,8%).
  • El 100% exerceix la seua labor en la jornada de la seua preferència, el percentatge més alt de la UV en aquest indicador.
  • I el 57,1% treballa en una gran empresa (amb una plantilla de més de 250 treballadors).

Les enginyeres i els enginyers telemàtics són demandats majoritàriament en els sectors de consultoria i assessoria, tecnologies de la comunicació, transport, educació i recerca; i els llocs de treball que exerceixen poden ser molt variats: investigador/a informàtic/a, desenvolupador/a d’aplicacions, analista de ciberseguretat, manager d’implementacions, desenvolupador/a informàtic/a, enginyer/a de programari, programador/a web, responsable de ciberseguretat, product manager, consultor/a i analista. Tot això dins de departaments, fonamentalment, d’Informàtica, Recerca/R+D+i i Logística.

More information: