El Botànic ofereix cursos de tardor-hivern per a tots els públics

  • Botanical Garden
  • November 26th, 2018
 
Imatge de fulles i fruits de tardor

El Jardí Botànic de la Universitat de València ha encetat la programació de cursos de tardor-hivern amb propostes que van des de cursos d’identificació de bolets, vins i vinyes valencians, iniciació a la jardineria, fotografia de paisatge amb mòbil a botànica valenciana. Una oferta variada i per a tots els públics, d’octubre d’enguany a març de l’any que ve, i que pretén contribuir a donar a conèixer la natura que ens envolta i que tota classe de públic troba la seua manera d’apropar-se al món de les plantes.

Un curs sobre identificació de bolets i un altre de vins i vinyes valencians han encetat els cursos de tardor-hivern del Jardí Botànic d’enguany. Dues propostes que han agradat al públic i que els ha permés apropar-se de manera lúdica i profitosa al nostre entorn més proper.

En novembre i desembre continuen les formacions adreçades a tots els públics, com en el cas del curs de botànica recreativa organitzat pel Gabinet de Didàctica del Botànic, en què s’ofereix l’oportunitat d’aprendre a fabricar productes cosmètics i sabons vegetals i conèixer de prop algunes de les propietats i aplicacions que tenen certes plantes al nostre abast d’una manera pràctica i amena. Una altra proposta és la dels experts en fotografia de natura Luis Calvente i Nacho Boix, amb què a través d’un taller intensiu d’un sol dia de durada es proposa aprendre a traure-li el màxim partit a la càmera de mòbil a l’hora de fotografiar paisatges en les nostres rutes i viatges.

Ja en 2019, continua la programació de cursos: plantes aromàtiques i medicinals, farmàcia natural i iniciació a la jardineria. Cal destacar el curs sobre botànica valenciana, de vora 30 hores de duració, que té per objectiu facilitar la identificació de plantes i del paisatge del nostre territori. Sessions teòriques sobre flora bàsica i ecosistemes vegetals en què s’utilitzarà el Jardí Botànic com a recurs didàctic, per parlar d’anatomia, reproducció, classificació i usos i propietats. També hi ha previstes dues eixides al camp per comprendre com s’organitzen aquestes plantes al medi natural i recol·lectar material vegetal per treballar les característiques pròpies de cada espècie.

Més informació: http://links.uv.es/o7UBJvN