El Centre Cultural La Nau acull un debat sobre ‘L’exquisit Mediterrani’, l'estratègia gastroturística de la Comunitat Valenciana
El 29 de setembre, a les 12 hores, l'Aula de Gastronomia de la Universitat de València i Turisme de la Generalitat Valenciana organitzen una taula redona al Centre Cultural La Nau sobre l'estratègia gastroturística a la Comunitat Valenciana. Aquesta estratègia es basa en el projecte ‘L’exquisit Mediterrani’, una marca turística i xarxa gastroturística que pretén coordinar el conjunt de l'ecosistema gastroturístic de la Comunitat.
30 de september de 2021
En la jornada van participarel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba; la directora de l'Aula de Gastronomia de la Universitat, Rosa Marín, el cap de l'Àrea de Formació de Turisme Comunitat Valenciana, Javier Solsona, i el cuiner amb 2 estrelles Michelin i 3 sols Repsol, Ricard Camarena. S’hi abordarà com la recerca, la formació –universitària i professional-, l'estratègia empresarial i política poden contribuir a la gastronomia, i viceversa.
L'Aula de Gastronomia de la Universitat de València, creada en el curs 2019-2020, té com a objectius la formació en conceptes i culturagrastronòmicai la difusió de la gastronomia per la qual cosa s'encarrega d'elaborar una programació que es desenvolupa dins de les activitats del Vicerectoratde Cultura. I que es realitzen en col·laboració amb altres entitats de l'àmbit gastronòmic i cultural de la nostra Comunitat, així com amb la participació dels estudiants de la Titulació de Ciències Gastronòmiques que s'imparteix a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. La seua responsableacadèmicaés Rosa Marín Sáez, professora de la Facultat de Farmàcia i coordinadora del doblegrau Farmàcia-Nutrició Humana i Dietètica.
Turisme Comunitat Valenciana impulsa el turisme gastronòmic des d'un concepte ampli, que té en compte tots els agents que intervenen en la “cadena de valor” i amb un enfocament compartit per un bon nombre d'iniciatives i projectes, públics i privats, sorgits a la Comunitat Valenciana des de diferents àmbits del turisme i la gastronomia.
La marca ‘L’exquisit Mediterrani’ és l'element central que representa els valors de la nostra gastronomia d'excel·lència. Al seu voltant giren els missatges i les accions promocionals d'experiències turístiques vinculades a la gastronomia mediterrània típicament valenciana, amb paràmetres de qualitat i autenticitat.
L'assistència al debat, que es farà a l'Aula Magna de La Nau, és gratuïta i requereix d'inscripció prèvia mitjançant aquest enllaç.