El Centre Cultural La Nau de la Universitat dedica un nou webinar a la fotografia i l'espai interpersonal

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • November 25th, 2020
 
Mario Rabasco.
Mario Rabasco.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va celebrar una nova sessió de WebinarsLANAU centrada en la fotografia, aquesta vegada en format taller-laboratori impartit per l'artista, fotògraf i professor de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, Mario Rabasco. Es va tractar del segon lliurament d'un seminari web que amb el títol ‘Proximitat interpersonal i fotografia’, va tenir lloc el mes de juny. Aquesta segona sessió, ‘Proximitat interpersonal i fotografia II”, es va celebrar el dimarts 24 de novembre, a les 19 hores, a través de la plataforma Google Meet, i serà conduïda pel vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño. Les inscripcions, gratuïtes i necessàries, van fer-se a través de: www.uv.es/webinarslanau.

En aquest nou lliurament de WebinarsLANAU , el fotògraf i professor Mario Rabasco va continuar aprofundint sobre l'articulació de l'espai íntim, personal, social i públic i les seues repercussions a través de l'ús de la proxèmica com a metodologia en fotografia. La proxèmica és la disciplina que estudia les relacions que establim les persones a través de l'espai i de les distàncies que posem entre nosaltres i les coses en el moment de la interacció, i els significats que se’n desprenen. Un terreny àmpliament explorat per Rabasco  tant en la seua trajectòria artística com investigadora.

Mario Rabasco Peiró és doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Entre els seus treballs d'investigació més rellevants, destaca la seua tesi doctoral titulada La representación del espacio en la obra fotográfica de Koldo Chamorro: la proxémica como metodología, i obres com El gran angular en fotografía i Técnica y estética en el reportaje fotográfico de William Klein. Durant cinc anys va ser professor en el màster en Fotografia de l'Escola de Disseny ELISAVA (Barcelona). En l'actualitat exerceix com a professor titular de Fotografia i Creació Audiovisual a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD) i en el màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València. El seu últim treball publicat com a artista és Espais Contingents. Estudi visual sobre la Universitat de València.

‘WebinarsLANAU: Converses ciència, evidencia i raó’ és una iniciativa impulsada pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, a través de l'Observatori Cultural, per a promoure la reflexió, la conversa i el debat mitjançant webinars gratuïts en els quals s'aborda la situació dels diversos sectors culturals al territori valencià. El programa té la col·laboració de l'Ajuntament de València, i totes les sessions realitzades fins al moment estan disponibles en la llista de reproducció ‘WebinarsLANAU’ del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.