El cicle de conferències d’Unisocietat continua al febrer

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • February 1st, 2022
 
Imagen de la noticia

Una desena de professors i professores de la Universitat de València participen aquest mes en les conferències del curs acadèmic d’Unisocietat implantat en 12 municipis. Amb temàtiques diverses, que tracten des de l'empatia o la música, a la literatura o la prehistòria.

Les seus d’Unisocietat d'Alzira, Quart de Poblet, Benetússer, Bétera, Cullera, l'Eliana, Ontinyent, Paterna, Requena i Riba-roja de Túria acullen aquest mes conferències impartides per experts de la Universitat de València. Aquestes ponències, d'accés lliure i gratuït per a tots els veïns i veïnes de les diferents localitats i el seu entorn més pròxim, formen part de les activitats complementàries del curs acadèmic d’Unisocietat implantat en aquests municipis.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, primavera 2022, que continuarà mensualment al llarg del present curs en les 12 seus, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus) i la Diputació de València. A més, col·laboren puntualment Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida), l'Agència Valenciana Antifrau i la Càtedra Institucional Cultura per a la Mediació de la Universitat de València.

Les conferències d’Unisocietat de febrer arranquen el dia 2 a Quart de Poblet, on el professor Luis Moya (Psicobiologia) impartirà la ponència L'empatia, entendre-la per a entendre als altres.

El programa de conferències contínua el 8 de febrer a Cullera, on la literatura ocuparà la conferència de Luis Bautista (Filologia Espanyola) sota el títol Cervantes en els seus pròlegs.

L'Eliana rep el dia 15 a David Quixal (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga) que centrarà el seu discurs en El dia a dia en l'antiga Edetania ibèrica.

El professor Joan Ferré (Institut de Biotecnologia i Biomedicina. UV) tractarà Els aliments transgènics, el dia 16, a Bétera.

El dia 17 de febrer el cicle de conferències d’Unisocietat arriba a Ontinyent, Paterna i Requena. La capital de la Vall d'Albaida rep a Virginia Pardo (Dret Administratiu i Processal. UV) que oferirà la conferència Quan l'amor s'acaba: matrimoni internacionals i menors. Mª Jesús Perales (Mètodes d'Investigació i Diagnòstic en Educació. UV) abordarà a Paterna la ponència titulada Música i interculturalitat: la percussió ens acosta a Àfrica. I a Requena, la xarrada d'Esperanza Navarro (Psicologia Evolutiva i de l'Educació) girarà entorn del títol Claus de l'envelliment amb èxit en el món: per què ens interessen les Zones Blaves?

El dia 22, el binomi Ciència i cuina centrarà la conferència de Salvador Garrigues (Química Analítica) a Alzira.

Finalment, José Luis González (Dret Penal) impartirà una ponència el dia 24 de febrer a Riba-roja de Túria sobre La lluita contra la corrupció.

More information: