El Consell de Direcció de la UV visita la Facultat d’Infermeria i Podologia

  • Office of the Principal
  • November 19th, 2019
 
Visita Infermeria

Cinc membres del Consell de Direcció de la Universitat de València (UV) van visitar la Facultat d’Infermeria i Podologia, on es varen reunir amb l’equip deganal, personal d’administració i serveis (PAS), personal docent i investigador (PDI), i alguns respresentants de l’estudiantat. A continuació, el degà de la facultat els va mostrar l’Aula de Simulació del centre.

La rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, tres vicerectors, Isabel Vázquez, Justo Herrera i Joaquín Aldás, i el gerent de la institució, Juan Vicente Climent, mantingueren el dimartes 19 de novembre una reunió al Saló de Graus de la Facultat d’Infermeria i Podologia amb una delegació de l’equip deganal de la Facultat, amb el seu degà, Antoni Merelles, al capdavant, PDI, PAS i dos representants de l’associació universitària ASVEP.

Les persones assistents a la reunió van plantejar qüestions relacionades amb la càrrega de treball de la Secretaria de la Facultat i de departament, les diverses figures docents existents al centre; les característiques específiques de l’ordenació acadèmica de les dues branques de la Facultat (Infermeria i Podologia); les necessitats relacionades amb la docència al Campus d’Ontinyent; les perspectives i possibilitats que obrirà a partir del 2020 el nou edifici de la Facultat a l’avinguda Menendez Pelayo; i les projeccions i alternatives de futur relacionades amb l’Escola d’Infermeria adscrita a “La Fe”.

La rectora M.ª Vicenta Mestre, per la seua part, va informar sobre els treballs que s’estan duent a terme tant en l'àmbit intern de la UV, com extern, mitjançant les institucions públiques encarregades de la gestió de l’àmbit universitari als diferents nivells de govern. “Seguirem en contacte”, va assegurar. En aquest sentit, el Consell de Direcció va aprofitar la reunió també per a donar resposta a algunes de les qüestions plantejades, aclarir d’altres i comprometre's a estudiar possibles vies de treball futur per a assolir millors equilibris entre àrees i branques de coneixement al centre.

A més, en resposta a demandes comunes observades en visites a altres centres, com les necessitats de personal o d’infraestructures, la direcció de la universitat va exposar els diferents escenaris relacionats amb les dificultats imposades per la taxa de reposició, les limitacions pressupostàries o la normativa interna de la UV, mostrant la seua voluntat de millora i la convergència de criteris en molts d’aquests temes, reafirmant el seu compromís per “seguir representant aquests interessos, que són comuns entre vosaltres i nosaltres, en els espais on es prenen aquestes decisions fora de la universitat', va afirmar la rectora.

Per últim, l’equip deganal va guiar als membres de la direcció de la universitat fins a l’Aula de Simulació del centre, on es realitzen activitats i pràctiques relacionades amb la praxis sanitària en l’àmbit de la infermeria, i l’alumnat apren a interpretar situacions pràctiques i preveure els diferents escenaris davant d'una persona que rep cures per part d’un o una professional de la sanitat.

File in: Institucional