El Fòrum d’Ocupació de Ciències Socials torna a la presencialitat amb una trentena d’empreses i més de 40 oportunitats laborals

  • UV General Foundation
  • February 1st, 2022
 

Amb una trentena d’empreses i entitats, i més de 40 oportunitats laborals va arrancar el primer dels Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València del 2022 a la Facultat de Ciències Socials, dilluns 31 de gener. “Una oportunitat immillorable per a conéixer els requisits i les exigències dels sectors professionals en els quals us incorporareu en un futur pròxim”, va dir la rectora de la Universitat, Maria Vicenta Mestre, adreçant-se a l’estudiantat.

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Ciències Socials va recuperar així la presencialitat amb una nova trobada aquest curs que se celebrà al llarg de tota la jornada reunint centenars d’estudiantes i estudiants, i 220 persones inscrites en les xarrades, taules redones i tallers.

Les activitats, que van començar de bon matí amb la presentació de la fira universitària d’ocupació a càrrec de la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí; i la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla, van tindre lloc tant en aularis i sales del centre, com en els exteriors, on es va situar la trentena d’estands de les empreses i entitats participants, dedicades principalment als sectors polític, social i dels recursos humans. A més, se n’oferiren més de 40 oportunitats laborals.

La conferència inaugural va ser impartida per l’especialista en polítiques de desenvolupament socioeconòmic, transformació digital i igualtat María Ángeles Sallé, amb el títol ‘Professionals de les Ciències Socials en un món laboral híbrid’; i tot seguit se celebrà la taula redona ‘Eixides professionals en l’àmbit de les Ciències Socials’, que va establir un debat entre tres egressades de la Facultat, titulades en els graus en Relacions Laborals, Treball Social i Sociologia, conduïdes pel professor Ricard Calvo.

Mentre finalitzaven les tasques d’instal·lació de les carpes en els exteriors del centre, un nodrit grup de treball va participar en un intens i pràctic taller sobre competències professionals, a càrrec de personal tècnic d’orientació del servei d’ocupació de la Universitat.

En acabant, la fira ja havia pres forma i les diferents autoritats van rebre la rectora de la Universitat de València, qui va inaugurar l’esdeveniment acompanyada per la vicerectora Adela Valero i el degà Albert Moncusí.

En paraules de la vicerectora, “l’objectiu de la Universitat de València és construir una universitat orientada a l’ocupabilitat compromesa amb l’estudiantat i la societat”, d’ací el “compromís” de les facultats, l’equip d’UVocupació, les càtedres i les fundacions per a organitzar i col·laborar en cadascú dels fòrums, els quals va definir com a “una oportunitat per a conéixer totes les eines que la Universitat de València té per a incrementar l’ocupabilitat del nostre estudiantat”.

Albert Moncusí, per la seua banda, va celebrar la recuperació del format presencial del Fòrum de Ciències Socials, on es va poder veure “una mostra del que és el món del treball” a través de la presència d’entitats i empreses representatives de les Ciències Socials a la Comunitat Valenciana com ara els col·legis professionals, organitzacions dels sectors privat i públic, i un ampli ventall de perfils professionals.

“Una oportunitat immillorable”
La rectora Maria Vicenta Mestre va presidir l’acte inaugural i va iniciar el seu discurs recordant que “l’excel·lència acadèmica i la investigació d’avantguarda pròpies de la universitat han de complementar-se amb la realitat laboral i social” per tal de garantir “el desenvolupament personal i professional” de l’estudiantat. “Que us ajude a trobar un treball que òmpliga les vostres aspiracions, per tant, és fonamental la dimensió de la complementarietat i de l’organització d’iniciatives necessàries que l’executen”, va afirmar en referència als Fòrums.

D’aquests encontres va destacar tres claus: l’accessibilitat a la informació sobre les empreses i les eixides professionals, a la informació sobre les diferents formes de desenvolupar la carrera professional d’estudiantat i persones egressades, i la posada en contacte directe amb les empreses facilitant d’aquesta manera la incorporació de les persones titulades en Ciències Socials al món laboral.

“És una oportunitat immillorable per a conéixer els requisits i les exigències dels diferents sectors als quals voldreu incorporar-vos com a professionals en un futur pròxim”, va dir, i va posar l’accent en les conseqüències professionals de la pandèmia per la covid-19: “A més d’allò en què tenim responsabilitat de forma tradicional en aquesta Facultat, estan els efectes de la pandèmia, que vosaltres haureu d’analitzar juntament amb els canvis que açò suposa i investigar i estudiar les noves dinàmiques socials que tant han afectat a la població més vulnerable”.

La rectora va visitar a continuació les empreses i entitats participants en el Fòrum, juntament amb la vicerectora Adela Valero i el degà, Albert Moncusí. Seguiren la inauguració de la trobada altres autoritats com ara el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano; l’equip deganal de la Facultat de Ciències Socials; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla; i el director del Servei de Política Lingüística, Rafael Castelló; així com professorat i estudiantat.

Col·legis professionals i màsters
La vesprada va estar protagonitzada pels col·legis professionals i els màsters. Els col·legis de Treball Social, de Graduades i Graduats Socials, i de Politologia i Sociologia oferiren diferents xarrades, a les quals van prosseguir les intervencions dels responsables dels màsters de la Facultat (Benestar Social, Direcció i Gestió de Recursos Humans, Gestió Cultural i Prevenció de Riscos Laborals), encarregats d’informar de la possibilitat de continuar una formació en especialització una vegada finalitzats els estudis de grau.

Els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València estan organitzats pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, a través d’UVocupació, en col·laboració amb les facultats i els centres, i s’inscriuen dins de la principal línia de treball del Vicerectorat per a impulsar i promocionar l’ocupabilitat de l’estudiantat universitari.

Per la seua banda, UVocupació té com a objectiu principal col·laborar en la inserció laboral de l’estudiantat i les persones titulades de la Universitat de València, així com ser un mediador per a noves oportunitats professionals. El seu equip compta amb serveis d’orientació i assessorament, capacitacions en tècniques de cerca d’ocupació i formació integral, i addicionalment posa a la disposició de la comunitat universitària el portal d’ocupació que dona accés a múltiples ofertes laborals en un directori amb més de 1.500 organitzacions registrades.

More information: