El Grup de Teatre de la Universitat de València presenta el projecte intermunicipal ‘Assaig als pobles’

 

ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, presentarà els dies 16 i 17 d’octubre, un nou projecte amb l’objectiu de recuperar els lligams entre els escriptors valencians i les comarques valencianes baix el títol ‘Assaig als pobles’.

En aquesta primera edició, ASSAIG ha decidit acostar-se a una comarca castellanoparlant com la Foia de Bunyol-Xiva però que sempre ha viscut en contacte constant amb la realitat lingüística valenciana. De fet, pobles com Bunyol, Macastre o Setaigües van ser al seu moment pobles de estiueig de les elits intel·lectuals de la ciutat de València i és en aquesta comarca on es basa part del moviment de la Renaixença valenciana.

Sobretot al segle XIX es troben famosos escriptors com ara Teodor Llorente, Manuel Millàs o Eduard Escalante, i tants d’altres feien servir els seus dies de descans a les terres de la Foia per a crear les seues noves obres poètiques, teatrals i narratives. Dins de la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva, va destacar Macastre com a poble referent i compromès amb “la Renaixença”.

Justament Escalante ha estat l’autor elegit per ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, per a recuperar el sainet valencià de l’època.

Per aquest motiu, el proper dimarts es presentarà la producció ‘La Patti de Peixcaors’, una de les seues comèdies més divertides i que més ha interessat al grup de teatre per iniciar aquest projecte que ha comptat amb la col·laboració en la producció de l’Ajuntament de Macastre. Un dels objectius és que aquest espectacle visite els pobles de la comarca de la Foia: Bunyol, Xiva, Xest, Godelleta, Macastre, Dosaigües Iàtova, Alboraig i Setaigües.

L’espectacle està protagonitzat per Judith Sanz, Àngels Ribes, Víctor Camarasa, Joanvi Ferrer, Alberto Escartí i Juanjo Tomàs, i dirigit per Pep Sanchis.

Les funcions podran veure’s a la sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, a les 19.30 h. Les entrades es poden adquirir a través de la web de La Tenda  o en La Tenda de la Nau.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy