El Hematocrítico i Soledad Vélez acosten la ‘Cultura als campus’ durant el mes de novembre

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i el Servei de Cultura Universitària, ha programat diverses conferències, exposicions i concerts al llarg del mes de novembre, a través del programa ‘Cultura als campus’, amb activitats dirigides especialment a l'alumnat i a tots els membres de la comunitat universitària, a més de la ciutadania en general, als campus de Blasco Ibáñez, Burjassot, Tarongers i Ontinyent.

5 de november de 2021

Soledad Vélez i el Hematocrítico.
Soledad Vélez i el Hematocrítico.

L'Aula de Còmic de la Universitat de València ha programat la xarrada dialogada ‘El Hematocrítico: Soy hijo de los tebeos. Una charla con el Hematocrítico sobre tebeos de ayer y de hoy’, al campus dels Tarongers (Aula Pb-04 de la Facultat de Magisteri), dimarts, 9 de novembre, a les 11.30 hores.

Miguel López, ‘el Hematocrítico’, és mestre d'infantil i primària en Coruña des de fa 20 anys. És autor de nombrosos projectes d'humor en Internet i és autor de literatura infantil. Treballa amb algunes de les principals editorials del país com Anaya, Blackie Books, Penguin, Nórdica o Planeta. La professora Noelia Ibarra, responsable de les iniciatives culturals d'aquest campus i Ontinyent, xarrarà sobre la relació de l'autor amb els còmics, la importància d'aquests per als lectors infantils, i la contribució de la seua obra en aquest àmbit. L'entrada a aquest acte és lliure i limitada a la capacitat de la sala. Durant el mes de desembre, en aquest campus es programaran diverses activitats relacionades amb la sensibilització amb el col·lectiu LGTBIQ+ i dirigides a erradicar la LGTBIQfobia.

El campus dels Tarongers també va a acollirdilluns, dia 8 de novembre, a les 11.30 hores, la taula redona ‘Els primers moviments de l’ensenyament de la llengua’ en la Facultat de Magisteri (Aula EP 03/04), a càrrec de Josep Chaqués, primer president de l’Escola Valenciana; Josep Ballester, catedràtic de la Universitat de València; Laura Font, sindicalista i professora; i Alícia Martí, professora a la Universitat de València. Aquest campus i fins el dia 12 de novembre acull l'exposició ‘Aproximació a la sociologia en el còmic de Daniel Torres’ a la Sala Manuela Ballester de la Facultat de Ciències Socials. A més, aquesta campus acollirà l’espectacle de dansa ‘Pre-Broken’, a càrrec de la ballarina Juana Varela.

D'altra banda, al campus de Burjassot, la programació de ‘Cultura als campus’ acostarà concerts a la Sala Charles Darwin, en el marc del cicle ‘Músiques Urbanes’. Divendres que ve, dia 12 de novembre, a les 21 hores, l'artista xilena establida a València, Soledad Vélez presentarà en concert ‘Nuevas épocas’, el seu primer disc en castellà i tocat íntegrament amb sintetitzadors i teclats analògics. Les entrades, a un preu simbòlic de dos euros, poden adquirir-se a través d'aquest enllaç. Per al mes de desembre, en el marc d'aquest mateix cicle musical, actuarà el cantautor satíric ‘El sobrino del diablo’.

D'altra banda, al campus de Blasco Ibáñez es podrà visitar de forma gratuïta entre el 8 de novembre al 10 de desembre l'exposició ‘Esport adaptat en la plaça’ en el vestíbul de Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i Fisioteràpia. La mostra fotogràfica, que s’inaugurarà a les 19 hores del pròxim dilluns dia 8, recull imatges de la I Jornada d’Esport Adaptat de València realitzada en la plaça del Ajuntament de València el passat 15 de febrer de 2020 amb l'objectiu de visibilitzar l'esport adaptat i els seus esportistes. L'exposició reuneix imatges d'entitats com Agfoval, Foto Club Valencia, Foro Valencia Foto o Solofoto. En el mateix campus, un dimecres de cada mes, a les 19 hores, hi haurà un debat d'actualitat dins del cicle ‘Els dimecres debat’ a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.

A més, i durant el mes de novembre, s'inaugurarà la Sala Palmireno, en la Facultat de Geografia i Història, com a seu d'arts escèniques de la Universitat de València amb una programació continuada que s'iniciarà el gener de 2022.

Per últim, al campus d'Ontinyent es pot visitar l'exposició ‘Les ruïnes maies en l’obra de Teobert Maler’ durant tot el mes de novembre en l'Aulari. La mostra es tracta d'una recopilació de fotografies que Maler va fer en les Terres Baixes Maies a la fi del segle XIX.

Tota la programació es pot consultar en la pàgina del Vicerectorat de Cultura http://www.uv.es/cultura i es pot rebre setmanalment al correu electrònic través del newsletter cultural de la Universitat. Subscripció gratuïta mitjançant aquest enllaç.

Other News