El Parc Científic de la Universitat serà la seu del Centre Nacional de Dosimetria

  • Press Office
  • January 30th, 2018
 
D'esquerra a dreta, Francisco Gómez, Esteban Morcillo i José Julián Díaz
D'esquerra a dreta, Francisco Gómez, Esteban Morcillo i José Julián Díaz

La Universitat de València, la Tresoreria General de la Seguretat Social i l’Institut Nacional de Gestió Sanitària han firmat un acord per a ubicar el Centre Nacional de Dosimetria en el Parc Científic de la institució acadèmica. La funció principal d’aquest centre és la de realitzar la vigilància individual mitjançant dosimetria externa, de les dosis rebudes pel personal exposat a radiacions ionitzants en instal·lacions mèdiques del Sistema Nacional de Salut i té com a objectiu garantir la seguretat del personal sanitari.

En la firma del conveni, celebrada aquest dimecres 24 de gener en el Rectorat de la Universitat de València, han participat el rector Esteban Morcillo; el director general de la Tesorería General de la Seguridad Social, Francisco Gómez; i el director del Instituto Nacional de Gestión Sanitaria (INGESA), José Julián Diaz. En l’acord es reflectix que INGESA procedirà a la construcció d’una seu del Centre Nacional de Dosimetria (CND) a la Universitat de València, en execució del protocol subscrit entre la Universitat de València i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l’any 2016.

El CND, depenent de l’INGESA, va ser creat l’any 1977 per a prestar els serveis de dosimetria externa dels treballadors exposats a radiacions ionitzants, de les instal·lacions radiològiques i radioactives d’institucions sanitàries, del control dels grups  radiològics dels plans provincials d’emergència nuclear, així com el servei dosimètric a centres universitaris d’investigació.

A partir d’aquest acord de col·laboració, l’INGESA construirà la nova seu del Centre Nacional de Dosimetria al Parc Científic de la Universitat de València, on s’ubicarà per un període de cinquanta anys, segons es disposa en l’acord signat, que establix que totes les despeses seran a càrrec del propi centre. A partir d’aquesta instal·lació del CND s’obrin noves vies per a la col·laboració científica entre els equips de recerca de la Universitat de València i el CND.

El Parc Científic de la Universitat es va configurar com un espai de transferència de coneixement als sectors productius i d’impuls a la investigació i la innovació. En l’actualitat compta amb una part científic-acadèmica conformada per instituts de recerca propis de la Universitat i mixtes amb el CSIC, una part industrial conformada per empreses instal·lades al parc per beneficiar-se de la col·laboració públic-privada en transferència de coneixement, així com un viver empresarial per tal de donar suport a empreses de base tecnològica de nova creació.

A la firma del conveni també van assistir el vicerector d’Economia, Infraestructures i Tecnologies de la Informació, Juan Luis Gandia; el director del Parc Científic de la Universitat, Juan Antonio Raga; el gerent de la Fundació Parc Científic, Fernando Zárraga; la vicegerenta Econòmica de la Universitat,  Inmaculada Santaemilia; el director de la Unitat Tècnica Universitària, Luis Javier Juaristi; juntament amb el subdirector general de Gestió de Patrimoni i Contractació de la Tresoreria de la Seguridad Social, Carlos Cristobal de Cossío; i el director de gestió, i el gerent del Centre Nacional de Dosimetria, Carlos Rodriguez-Esparza i Manuel Cabeza, respectivament.