El professor Jorge Hermosilla, guardonat amb la brusa del Tribunal de les Aigües de València

  • June 27th, 2019
 
Imagen de la noticia

El Tribunal de les Aigües de València ha imposat aquest dijous 27 de juny al catedràtic de Geografia Jorge Hermosilla la brusa que el converteix en Síndic d'Honor d'aquest Tribunal.

L'acte oficial ha tingut lloc a la Porta dels Apòstols, després de la reunió setmanal del tribunal. Aquest guardó li ha sigut concedit al professor Hermosilla (Departament de Geografia de la Facultat de Geografia i Història), per la seua trajectòria investigadora i divulgadora dels regadius històrics valencians, i en particular els relacionats amb l´Horta de València i el Tribunal de les Aigües.

El president del Tribunal de les Aigües, José Font, ha explicat que es tracta de “un reconeixement a la llarga trajectòria d'un especialista del regadiu històric valencià i de l'Horta de València, del Departament de Geografia de la Universitat de València, caracteritzat pel seu compromís amb el territori valencià". El professor Hermosilla ha agraït aquest reconeixement i ha subratllat la importància del Tribunal de les Aigües, “una institució valenciana, que és un referent del nostre patrimoni cultural, el patrimoni dels regadius històrics valencians, i és garant de la conservació de l’agrosistema que representa l'Horta i els seus agricultors”.

Jorge Hermosilla ha dirigit més de 30 projectes sobre els regadius valencians, i és autor de diverses publicacions sobre l´Horta de València. Des de 1998 dirigeix el grup d'investigació ESTEPA del Departament de Geografia, entre les seues línies d'investigació destaquen l'estudi del Patrimoni de l'Aigua, el Desenvolupament Local i l'anàlisi dels Paisatges Culturals. Actualment Hermosilla dirigeix un projecte europeu en el qual s'està elaborant un pla director que pretén posar en valor aquest paisatge de l'aigua.