El programa territorial de les Universitats Estacionals arriba aquest mes de juny a Xàtiva, Ademús i Ares dels Oms

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • June 13rd, 2018
 
El programa territorial de les Universitats Estacionals arriba aquest mes de juny a Xàtiva, Ademús i Aras de los Olmos
Vistes d’Ares dels Oms.

La Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA) se celebrarà el dijous 21. I l’última setmana de juny serà el torn de les Universitats d’Estiu del Racó d’Ademús (UVRA) i d’Ares dels Oms (UVAO). Aquest programa formatiu està organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat en col·laboració amb l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València.

Les Universitats Estacionals són punt de trobada de docents, professionals, estudiantat, tècnics i polítics, així com de ciutadans interessats en la seua localitat i comarca. És una iniciativa oberta al públic en general, que persegueix projectar el potencial de la comunitat investigadora sobre el seu espai geogràfic més pròxim, fomentar la presència i implicació de la Universitat a les comarques valencianes i transferir formació, recerca i coneixement més enllà de les aules universitàries.

La primera edició de la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA) naix sota el lema Reptes del Turisme Cultural a Xàtiva. La UPXA tindrà lloc al Museu Casa de l’Ensenyança de la capital de la Costera el dijous 21 de juny, i es dividirà en dues sessions, una de matí, referida al repte del turisme cultural davant d’un nou turista més tecnològic, i una altra de vesprada, referida a la sostenibilitat i competitivitat del turisme cultural. La UPXA està coordinada pel professor Gregorio García (Facultat d’Economia).

La Universitat d’Estiu del Racó d’Ademús (UVRA), que se celebra per segon any consecutiu, tindrà lloc a l’Institut d’Educació Secundària d’Ademús des del dilluns 25 fins al dimecres 27 de juny i analitzarà els paisatges rurals i la qualitat de vida. El programa de la UVRA ofereix conferències, tallers pràctics, taules redones, una excursió urbana… i altres activitats de caràcter ludicocultural com un taller de tai-txi, un concert a càrrec del Quartet de Flautes de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, una exhibició de dansa contemporània oferida pel Grup de Dansa de la institució acadèmica, entre altres. La UVRA està coordinada pel professor Emilio Iranzo (Facultat de Geografia i Història).

La Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), en la seua primera edició, reflexionarà sobre la innovació i la intel·ligència artificial al servei del desenvolupament rural. S’estructurarà mitjançant sis mòduls centrats en la innovació, la intel·ligència artificial, el turisme, l’economia col·laborativa, el sector agropecuari i els majors. La UVAO, coordinada pel professor Joaquín Martín Cubas (Facultat de Dret), se celebrarà del dimecres 27 al divendres 29 de juny al Teatre Municipal d’Ares dels Oms.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha explicat que les Universitats Estacionals pretenen “acostar la universitat pública al territori, i en definitiva a la societat, mitjançant la formació, la recerca i la transferència del coneixement”. El vicerector ha destacat que aquesta acció acadèmica, com totes les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat que dirigeix, són gratuïtes per a la ciutadania gràcies a la participació de la Diputació de València.

La Universitat de València organitza el 2018 un total de dotze Universitats Estacionals acordades per conveni entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València: la Universitat d’Estiu del Racó d’Ademús (UVRA), la Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l’Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d’Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO), la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA) i la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA). En totes elles, els ajuntaments són entitats imprescindibles.

More information: