El WISE Open Day debatrà aquest dijous sobre la igualtat de gènere en l’esport

  • Press Office
  • September 27th, 2021
 
Detall del tríptic anunciador.
Detall del tríptic anunciador.

La Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València organitza aquest dijous (30 de setembre) una jornada de portes obertes de WISE, una oportunitat per a conéixer el projecte Europeu Erasmus + i per a aprendre i debatre sobre el complex tema de la igualtat de gènere en l'esport.

La jornada es configura com un ‘Esdeveniment Multiplicador’ dins d’aquest projecte europeu Erasmus + en el qual participa la Universitat de València. WISE és un projecte orientat a abordar la bretxa de gènere existent en l'esport entre els 15 i 24 anys, a través de la involucració d’adolescents en activitat física regular mitjançant un programa d'exercici, consells de nutrició, i tècniques motivacionals, compartit a nivell europeu. L’objectiu és utilitzar l'esport com a mitjà per a millorar les condicions de vida de les dones i per al desenvolupament de la igualtat de gènere.

En el projecte participen psicòlegs, nutricionistes, fisioterapeutes i graduats en ciències de l'activitat física i esport de diferents països (Itàlia, Sèrbia, Bèlgica i Espanya). El programa permetrà als professionals de l'esport, així com als professionals de la salut, identificar les millors activitats per a involucrar a les dones en la pràctica d’exercici regular i evitar el seu abandó d’aquesta mena d'activitats.

Com a ponents de l'esdeveniment estaran, entre altres, José Miguel Sánchez i una de les remeres del seu equip, per a parlar del Dragon Boat Marina València (equip format per dones supervivents de càncer de mama); Patricia López i Paula Lorente, influencers esportives i les creadores i líders del moviment ‘Juntes és millor’; i María de la Mar Torres, entrenadora de l'equip de futbol Cabanyal-*Canyamelar, per a parlar del projecte ‘marcant gols a la desigualtat’, dins de la plataforma Cabanyal Reviu. Una de les sessions principals la impartirà l'exjugadora de bàsquet psicòloga i professora Mar Rovira, que parlarà dels motius d'abandó esportiu en les joves.

A més, per a l'acte d'obertura es comptarà amb la presència de Paqui Méndez, periodista, guionista i directora de curtmetratges per la igualtat. Dos dels seus documentals sobre el foment de la visibilitat de l'esport femení seran retransmesos de manera ininterrompuda durant l'esdeveniment, en una de les seues sales.

Reserva la data: 30 de setembre

L'esdeveniment es durà a terme aquest 30 de setembre, de 10 a 14 hores. Tant l'acte inaugural com les ponències tindran lloc a l'aula de la Nau, al carrer de la Universitat, 2, a València. 

La data no ha sigut triada per casualitat, ja que l'esdeveniment s'organitzarà conjuntament amb la Setmana Europea de l'Esport, esdeveniment anual que organitza cada any (23-30 de setembre) la Comissió Europea per a promoure l'esport i l'activitat física entre els ciutadans europeus.