Elia Saneleuterio, premiada per la Universidad de Córdoba per un assaig sobre José Hierro, en el centenari del poeta

  • Press Office
  • January 24th, 2022
 
Elia Saneleuterio.
Elia Saneleuterio.

Elia Saneleuterio Temporal, professora de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, ha obtingut el IV Premi d’Investigació Poètica Pablo García Baena, que convoca la Universidad de Córdoba. L’assaig porta per títol ‘Símbolos de la fragmentación en los últimos libros de José Hierro’, i serà publicat com a llibre.

L’any 2022 es commemora el centenari del naixement del poeta madrileny (3-IV-1922/ 21-XII-2002). Elia Saneleuterio és especialista en la poesia de Hierro, sobre qui va realitzar la seua tesi doctoral, defensada el 2011 en la Universitat de València, dirigida pel catedràtic Arcadio López-Casanova. El 2012, amb motiu del desè aniversari de la mort de Pepe Hierro, va coordinar un volum que es va titular ‘En homenaje a la amapola. Estudios sobre José Hierro tras diez años de ausencia’, que va ser publicat a l’editorial Anthropos de Barcelona.

Elia Saneleuterio és doctora en Literatura Espanyola, llicenciada en Filologia Hispànica, mestra en Educació Infantil i màster de Recerca en Didàctiques Específiques, especialitat de Didàctica de la Llengua i la Literatura.

Ha treballat en tots els nivells educatius des d’Educació Infantil fins a postgrau; ha impartit docència presencial i virtual en titulacions diverses d'universitats espanyoles, com ara la Universidad Internacional de La Rioja, la Universidad Católica de Valencia o la Universidad CEU Cardenal Herrera. A l’estranger, entre d’altres destinacions ha estat professora visitant a la Università di Bologna (Itàlia), Uniwersytet Wrocławski (Polònia), University of California, Berkeley (Estats Units), Universidade do Minho (Portugal), Universidad Católica Boliviana San Pablo en La Paz (Bolívia), Rutgers University, Newark (USA) i Université de Reims Champagne-Ardenne (França).

Des de 2012 és professora de Magisteri al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València. És autora de diverses monografies, com Evolución de las corrientes y estilos literarios (2015) o Modalización lírica y construcción simbólica en la poesía de J. Hierro (2012). Entre les seues línies de recerca actuals destaca el seu interès per l’animació infantil, la didàctica del símbol i qüestions de gènere en l'aprenentatge de la literatura, d'una banda, i d'altra la revisió i correcció de textos com a part del desenvolupament de la llengua escrita, aplicant innovacions docents basades en les TIC, l’aprenentatge col·laboratiu de l’ortografia i l'e-avaluació orientada a l'aprenentatge.

File in: Lletres