Els capvespres de juliol del Botànic s’omplen de divulgació científica i música amb ‘Ciència a la fresca’

 
Imatge Ciència a la fresca
Ciència a la fresca.

El Jardí Botànic de la Universitat de València estrena, dijous 4 de juliol, a les 20 h, ‘Ciència a la fresca’, tres sessions de xarrades curtes de divulgació acompanyades d’actuacions musicals. Especialistes en botànica, medi ambient, paleontologia, medicina, física i geologia, participaran en aquest cicle, que tindrà lloc els dijous de juliol a la plaça Carles Pau del Botànic, per parlar de ciència minúscula, ciència insòlita i ciència ‘a lo bèstia’ en un ambient relaxat i distés. L’entrada és gratuïta.

A la ciència minúscula està dedicada la primera sessió de Ciència a la fresca. Carlos Romá Mateo, doctor en biologia molecular i genètica, parlarà de les batalles a vida o mort que es lliuren cada dia al nostre cos i com aquestes donen lloc a una simfonia que hem aprés a escoltar en Sinfonía de destrucción molecular. La xarrada d’Isabel Martínez-Nieto, botànica i doctora en filogeografia, es titula FP 50+ en los genes del madroño, on ens descobrirà els gens que amaguen les estratègies que utilitzen les plantes per a adaptar-se als canvi de l’entorn. Per la seua part, la catedràtica Ana Cros se centrarà en la física del més diminut que presenten molts dels objectes que ens envolten al dia a dia en Nanociencia y nanotecnología a través de fenómenos cotidianos. Tres xarrades que es combinaran amb el jazz, soul i pop de Paper Moon, dijous, 4 de juliol, a les 20 h.

La segona sessió de Ciència a la fresca, que tindrà lloc l’11 de juliol, està dedicada la ciència insòlita. El catedràtic i divulgador José Ramon Alonso, autor del llibre Botánica insólita (Next Door Publishers, 2016), compartirà un dels seus meravellosos relats en La apasionante historia de un fruto maravilloso: el plátano. Tot seguit, serà el torn del geòleg Nahum Méndez. Segons ha avançat, en Las curiosidades de un planeta cambiante contarà com el nostre planeta no ha tingut una història, precisament, avorrida, i com encara queden moltes pàgines per descobrir. El multiinstrumentista i compositor Carles Sanchis serà l’encarregat de posar la música insòlita en aquesta jornada, amb sonoritats poc habituals com les de xerrac o theremin.

Finalment, la tercera i última sessió d’aquest cicle de divulgació, el dijous 18 de juliol, es centrarà en la ciència ‘a lo bèstia’. Anna García, doctora en Paleontologia i directora del Museu d’Història Natural de la Universitat de València, tractarà que ens imaginem què significa tirar enrere el calendari en Hi havia una vegada... fa milions d'anys. Per la seua banda, M. Ángeles Alonso, doctora en biologia i professora de Botànica a la Universitat d’Alacant, parlarà de com les plantes conqueriren el mitjà terrestre i s’han convertit en els organismes de majors dimensions i més longeus en PLANTAS... en mayúsculas. Per tancar la sessió i el cicle, comptarem amb l’ambientòleg Andreu Escrivà, qui té l’objectiu de fer entenedores algunes magnituds que semblen inabastables i que necessiten ser compreses urgentment en Diccionari incomplet per a entendre com canvia el planeta. La música d’aquest capvespre al Jardí estarà a càrrec de l’atrevida i potent percussió afro-brasilera de Cientambores.

Ciència a la fresca és un cicle organitzat pel Jardí Botànic de la Universitat de València, en col·laboració amb el col·lectiu La Física del Grel, que pretén apropar la ciència, en general, i la botànica, en particular, a través de xarrades divulgatives en un ambient relaxat. A més,  també contribueix a l’objectiu de donar a conèixer aquest museu vegetal de la Universitat i atraure nous públics, a través de la diversificació de l’oferta cultural de la ciutat en aquest espai singular. Totes les sessions de Ciència a la fresca són a les 20 h, a la plaça Carles Pau del Jardí Botànic, i d’entrada lliure.

 

Més informació: www.jardibotanic.org

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy