Els equips de la Universitat tornen a casa amb nou ors, tres plates i la victòria del pàdel

  • Sports Service
  • March 2nd, 2018
 
L'equip de bàsquet femení de la Universitat de València, campió autonòmic.
L'equip de bàsquet femení de la Universitat de València, campió autonòmic.

La d’aquest dijous, 1 de març, va resultar una jornada maratoniana per a les universitats valencianes que es disputaven les finals del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU), organitzades per la Universitat d’Alacant, a tres seus diferents: La Nucia, Benidorm i La Vila Joiosa. La Universitat de València, que es va disputar el triomf en huit disciplines, va tornar a casa amb deu ors i tres plates.

Al Palau d’Esports L’Illa de Benidorm arrancaven les finals de bàsquet, handbol i voleibol, a les 10 hores. Tres partits simultanis, que van acabar amb tres victòries per a la Universitat de València. Les xiques d’handbol van aconseguir imposar-se a l’equip de la Miguel Hernández d’Elx amb només un punt que els va atorgar l’or (UVEG 25-24 UMH). No van córrer la mateixa sort els seus homòlegs masculins que, després d’elles, no van vèncer als il·licitans (UMH 30-23 UVEG).

Els equips de voleibol de la Universitat van acabar amb sengles primers llocs: en femení, dos sets per a la UV i un per a les seues oponents de la Universitat d’Alacant; i en masculí, tres per a la Universitat de València i un per a la Politècnica de València. Els dos equips de bàsquet de la UV també van finalitzar amb victòria: masculí UVEG 82-76 UA i femení UVEG 96-25 UA.

El futbol i els esports de raqueta es van jugar a la Ciutat Esportiva Camilo Cano de La Nucia. En futbol es van imposar els equips masculins: en futbol 11, la Universitat de València va marcar un gol a la d’Alacant, que no es va poder defensar ni atacar deixant quedant-se a 0; i els xics del futbol sala van aconseguir el triomf enfront de la Universitat Politècnica de València per poc (UVEG 7-6 UPV). 

Les seues homòlogues femenines es van haver de conformar amb portar-se el subcampionat. En futbol 7, les alacantines van marcar sis gols enfront dels dos de les valencianes; i en futbol sala, les valencianes no van tindre ni una oportunitat de gol deixant el seu marcador a 0 enfront dels huit punts de la Universitat d’Alacant.

En raqueta, la Universitat de València va lluitar contra la Catòlica per a alçar-se amb el campionat de pàdel i va vèncer, proclamant-se campiona autonòmica per cinqué any (UVEG 3-0 UCV). En tennis, la Universitat Jaume I de Castelló es va imposar finalment a la Miguel Hernández d’Elx.

La tercera seu que albergava les finals de CADU d’aquesta temporada, el Camp de Rugbi Pantà de La Vila Joiosa, va ser l’escenari sobre el qual la Universitat de València sumà dos ors al seu haver-hi, en detriment del seu contrincant, la Universitat Politècnica de València: la categoria masculina es va saldar amb 19 punts per a la UV enfront dels 14 de la UPV, i la femenina amb 29 per a la UV i només 5 per a la Politècnica.

Aquests resultats reiteren el lideratge de la Universitat de València en l’esport universitari autonòmic, sent la institució amb major nombre d’ors de la temporada. A més, situa la UV al mapa de l’esport universitari espanyol en classificar-se per als Campionats d’Espanya Universitaris (CEU), que es disputaran entre abril i maig, amb nou combinats: handbol femení, voleibol masculí i femení, bàsquet masculí i femení, futbol, futbol sala masculí, i rugbi masculí i femení.