Els ministres en funcions Isabel Celaá i Pedro Duque inauguren el Campus Científic d'Estiu en la UV i la UPV

 

La ministra d'Educació i Formació Professional en funcions, Isabel Celaá, i el ministre de Ciència, Innovació i Universitats en funcions, Pedro Duque, han inaugurat hui a València els Campus Científics d'Estiu 2019.

La Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el Consell Superior d'Investigacions Científiques formen part del conjunt de 13 campus d'excel·lència que donaran acollida a un total de 1.552 joves de 4t de l'ESO i 1r de Batxillerat i que, fins al 27 de juliol, duran a terme una “immersió científica” en quatre torns de set dies. En el cas d'aquestes dues universitats, 119 estudiants participaran en un dels quatre projectes, sent la Comunitat Valenciana la segona comunitat, després de l'andalusa, que més sol·licituds de participació ha rebut.

Els projectes que es desenvoluparan són: “Criptografia: com usar les matemàtiques per a entendre'ns”, “La Química: una font inesgotable de solucions per a la salut i el benestar”, “Tecnologia i Física Mèdica, la innovació al servei de la Medicina” i “Un viatge Fantàstic amb els peus en la Física”.

En el matí de hui 1 de juliol, en dos actes celebrats en les dues universitats situades en l'avinguda dels Tarongers, els ministres en funcions Isabel Celaá i Pedro Duque, titulars de les carteres d'Educació i Formació Professional, i Ciència, Innovació i Universitats (de la qual depén l'entitat organitzadora FECYT), han dut a terme sengles inauguracions del campus científic d'excel·lència VLC/CAMPUS.

En la inauguració duta a terme en les dependències de la Universitat de València, la rectora M. Vicenta Mestre ha agraït als dos ministres i al rector de la UPV la seua presència en un acte “que és un acte acadèmic i científic”. Així mateix, ha posat en valor el treball dels coordinadors, professors i monitors que “han treballat per a preparar totes aquestes activitats científiques”. És –ha conclòs– “un dia en què 30 estudiants vénen a conéixer més i millor les diferents opcions de formació que les universitats els oferim”.

Per part seua, el rector de la Universitat Politècnica de València s'ha dirigit als estudiants que participen en el programa per a recomanar-los que gaudisquen “al màxim” de l'experiència. “Aquesta iniciativa és un luxe. Us anime a provar, a experimentar, a tantejar altres disciplines. Aprofiteu els laboratoris, l'entorn, la possibilitat d'interactuar amb professors i investigadors experts cadascun en la seua àrea per a descobrir la vostra passió. No coneixereu a cap persona que siga excel·lent en el seu àmbit que no l'apassione el que fa.”

Els Campus Científics d'Estiu, que són organitzats pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, estan dirigits a joves de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat de tota Espanya i el seu objectiu és reforçar el gust per la ciència i incentivar les vocacions científiques. 

Durant la seua estada, els joves coneixeran de primera mà el mètode científic, les tècniques de treball, així com l'obtenció i anàlisi de dades. Després de finalitzar la seua participació, realitzaran una presentació pública dels resultats obtinguts davant la resta de companys/as i docents. Amb aquesta experiència, es busca que el contacte directe amb la realitat professional de els/les investigadors/es afavorisca, en el futur, un augment d'estudiants en carreres de ciències i enginyeries.

El programa inclou també visites a museus i centres tecnològics, trobades amb científics, divulgadors o polítics, cinema fòrums, conferències, a més d'altres activitats d'oci-cultural i esportives.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy