Elvira Lindo inaugura l’Escola de Pensament Lluís Vives a La Nau

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • September 21st, 2018
 
Elvira Lindo.
Elvira Lindo.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València inaugura la programació d’aquest curs al Centre Cultural La Nau amb una conferència d’Elvira Lindo el proper 25 de setembre. Sota el títol ‘En busca de una voz propia’, la conferència de l’escriptora i periodista (Aula Magna, 19 hores) inaugura un cicle de conferències de dones creadores que reunirà les escriptores Pilar Aguilar (29 d’octubre) i Pilar Pedraza (29 de novembre) i la il·lustradora Paula Bonet (4 de desembre). El cicle està coordinat pel Vicerectorat de Cultura i la Unitat d’Igualtat.

Prèviament, el 24 de setembre a les 19:30 hores, tindrà lloc a La Nau el debat Europa, fites i propostes, amb motiu de la presentació del llibre Europa como tarea. Intervindran Mariam Camarero, catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Jaume I de Castelló i titular de la Càtedra Jean Monnet; Eugenio Nasarre, autor coordinador del llibre i vicepresident del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu; Rafael Ripoll, director de l’Institut d’Estudis Europeus de la Universitat Catòlica de València; i Francisco Aldecoa, catedràtic de Relacions Internacionals de la Universitat Complutense i president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu.

L’acte estarà moderat pel vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño. Amb aquest debat s’inicia el cicle de conferències Les raons d’Europa, que comptarà amb dues sessions més a càrrec de l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero (8 de novembre) i l’expresident del Parlament Europeu Enrique Barón Crespo (17 de desembre). El cicle està organitzat conjuntament pel Vicerectorat de Cultura i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València.

L’Escola Europea de Pensament Vives ha programat un tercer cicle al Centre Cultural La Nau per a aquest inici de curs: Drets en moviment, organitzat pel Vicerectorat de Cultura, Amnistia Internacional, l’Aula d’Història i Memòria Democràtica i la Càtedra de Divulgació de la Ciència, que reunirà diverses veus acreditades en drets humans. Participaran periodistes i polítics, entre els quals Isabel Martínez (16 d’octubre), Mikel Mancisidor (23 d’octubre), Esteban Beltrán (27 de novembre), Lucía Avilés (28 de novembre), Javier Plaza (4 de desembre) i Manuel Jabois (18 de desembre). 

L’entrada a totes les conferències és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.

More information: