Emilia Serra parla a la Nau sobre la literatura escrita per dones

  • Press Office
  • November 9th, 2017
 
Emilia Serra
Emilia Serra

‘La literatura escrita per dones’ és el títol de la conferència que impartí la professora Emilia Serra dins del cicle de conferències ‘Dones i Literatura’ el dimecres 8 de novembre a l’Aula Magna de La Nau Centre Cultural. I és que la Universitat de València, a través de la Unitat d’Igualtat, i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han programat aquest cicle amb l’objectiu de posar en valor l’aportació de les dones al llarg de la història en camps com la literatura, l’educació, la ciència, l’art o el dret, entre altres disciplines, coincidint amb la prolongació dels actes al voltant de la figura de sor Isabel de Villena com a Escriptora de l’Any.

Emilia Serra és catedràtica de Psicologia del Desenvolupament en la Universitat de València i actualment codirigeix el Màster Interuniversitari de Psicogerontologia a València. També és coordinadora del Doctorat en Psicogerontologia i representant i màxima exponent a Espanya de la Psicologia del Cicle Vital ha publicat nombrosos articles i llibres en els quals posa de manifest l'aplicabilitat del Life-Span en el Desenvolupament Humà. El seu treball al llarg de tot aquest temps en la Comunitat Científica ha forjat l'esdevenir de la Psicologia del Cicle Vital. 

En la conferència d’aquest dimecres, Emilia Serra es planteja les diferències en funció del gènere en la narrativa espanyola actual, a partir d'autores com Paloma Sanchez-Garnica, Almudena Grandes, Care Santos, Julia Navarro, Carmen Rigalt i de l'autora anglesa Kate Norton. A través de textos escollits es defineixen com a característiques diferencials: la ‘psicohistoria encarnada’, la intimitat vulnerable, la importància dels secrets familiars, l'ambigüitat de les relaciones mare-filla i entre germanes , així com la recuperació, a partir de la memòria autobiogràfica, de la identitat infantil i adolescent de les dones.

El cicle ‘Dones i Literatura’ té lloc en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau i consta d’onze conferències que s’imparteixen des de gener de 2017 fins el 16 de gener de 2018.  L’entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

Durant aquest curs han passat per l’Aula Magna de La Nau dones com Josepa Cortés (Universitat de València), Julia Benavent (Universitat de València), Isabel Morant (Universitat de València), Ana Aguado (Universitat de València), Capitolina Díaz (Universitat de València), Emilia Serra (Universitat de València), i conclouran el cicle Carmen Agulló (Universitat de València) i Verònica Cantó (AVL), qui posarà punt final als actes culturals dedicats a sor Isabel de Villena, Escriptora de l’Any, organitzats per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Més informació: http://www.uv.es/infoactiv/activitats/donesiliteratura2017.pdf
 

More information: