Escena Erasmus de la Universitat guanya un premi europeu per la promoció del patrimoni cultural

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • November 23rd, 2018
 
Escena Erasmus de la Universitat, dirigit per CRIT.
Escena Erasmus de la Universitat, dirigit per CRIT.

El projecte Escena Erasmus, promogut pels vicerectorats de Cultura i Relacions Internacionals i la Fundació General de la Universitat de València i amb el patrocini de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i de l’IVAJ, ha guanyat aquest dijous a la nit l’Esment d’Honor a l’organització destacada en la promoció del patrimoni a través de la cultura i les arts de la Lliga Europea de les Federacions d’Empreses d’Arts Escèniques ‘PEARLE Live Performance Europe’. El premi lliurat a CRIT Companyia de Teatre, que dirigeix aquest projecte teatral, es va entregar al centre Bozar de Brussel·les (Bèlgica).

CRIT es converteix així en l’única companyia teatral que ha rebut aquest reconeixement de tota Europa. Un guardó exclusiu amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni 2018.

El jurat ha valorat el projecte teatral europeu Escena Erasmus per la producció d’espectacles de qualitat amb estudiants Erasmus i persones refugiades, que reflexionen sobre l’Europa actual i les possibilitats de crear una ciutadania europea basada en les persones i la cultura. El projecte Escena Erasmus compleix l’any pròxim el seu desè aniversari.

Presència en el Parlament Europeu

L’equip directiu d’Escena Erasmus (Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero, juntament amb el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria) ha aprofitat la presència a Brussel·les aquesta setmana per consolidar i ampliar la xarxa d’universitats associades al projecte.

L’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero ha portat la iniciativa parlamentària de suport al projecte europeu. Els eurodiputats Eider Gardiazábal, Santiago Fisas i l’equip d’Esteban González-Pons ja han mostrat la seua disposició a donar suport a les futures accions del projecte a escala europea.

A més, els directors d’Escena Erasmus han rebut el suport exprés del Govern d’Espanya a través del Conseller Cultural de l’Ambaixada d’Espanya a Bèlgica, Sergi Farré i de la Representació Permanent a Espanya davant la Unió Europea. Aquests últims contactes han estat possibles gràcies a la implicació de l’Oficina Europea de la Generalitat Valenciana ‘Fundació  Comunitat Valenciana - Regió Europea’.