Arranca la 36a Universitat d’Estiu de Gandia, amb un acte inaugural hui dilluns

  • UVGandia
  • July 15th, 2019
 
Presentació de les activitats obertes de la 36UEG

‘Drets arreu del món’ és el lema de l’edició 2019 de la Universitat d’Estiu de Gandia. La programació completa d’activitats obertes va ser presentada el passat dijous pel director del Centre de Gandia de la UV, J.Emili Aura, i els regidors de l'Ajuntament de Gandia,  Nahuel Gonzàlez, de l'area de cultura i Carmen Fuster, de l'àrea d'educació.

Ahir dilluns, a les 18:30 hores, es va celebrar l’acte inaugural on va participar la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, així com altres autoritats acadèmiques i polítiques. La conferència inaugural fou impartida per Margarita Soler, presidenta del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i porta per títol ‘Democràcia i drets en un món global’.

La programació d’activitats obertes a la ciutadania continua dimarts 16 amb una taula redona en la què es debatrà sobre l’educació pública i privada, mentre que dimecres 17 es parlarà sobre l’organització territorial a Espanya. En aquesta última taula redona, organitzada conjuntament amb la Càtedra Alfons Cucó, hi participaran la sociòloga Carolina Bescansa, el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo i el periodista Salva Enguix. Dijous, el president de Greenpeace Espanya, José David Sandoval, parlarà sobre els drets del planeta. Les activitats vespertines es tancaran divendres 19 amb una taula redona sobre periodisme i corrupció política. Taula, aquesta última, moderada per la directora de ‘Levante-EMV’, Lydia del Canto, i en la que participaran el periodista Francesc Arabí i el president de l’Agència Antifrau, Joan Llinares. Com sempre, totes les conferències seran a les 20 hores a la Casa de la Marquesa.

També dimarts s'enceten les activitats nocturnes. Dimarts 16, es projecta el documental ‘Gurumbé: canciones de tu memoria negra’, una projecció que estarà acompanyada d’un col·loqui amb el director de la cinta, Miguel Ángel Rosales. Dimecres 17, arriba a la UEG el nou espectacle de Pep Gimeno ‘Botifarra’, acompanyat pel músic marroquí Ahmed Touzani, que presentaran el seu nou treball conjunt, ‘De banda a banda del Mediterrani’. Dijous 18, les nits al jardí reben l’espectacle ‘París Any 1940’. A més, divendres 19, el duet format per Júlia i Clara Andrés presentarà a Gandia el seu nou treball, ‘L’eix radical’. Totes les actuacions començaran a les 22:30 hores i seran gratuïtes.

En quant a la programació de cursos, aquestos s’iniciaren el dilluns 15 de matí i compten amb una matrícula de més de 400 persones. A més, s’espera la participació de vora 100 professors. L’oferta de cursos, 11 en total, planteja l’anàlisi al voltant dels drets: els drets del planeta, dels xiquets, els drets lingüístics o els drets humans. A més, continua la iniciativa encetada l’any passat juntament amb el Vicerectorat d’Igualtat, es reedita ‘L’estiu de les dones’ amb cursos i tallers al voltant del feminisme. L’oferta es completa amb cursos de temàtica variada dedicats a Àfrica, el còmic o l’educació. Pel que respecta als tallers, aquesta edició presenta una oferta de set tallers amb temàtica molt variada. Així, hi ha tallers dedicats a l’alimentació, a la gestió d’emocions, els drets LGTBI o la nova Llei de Protecció de Dades. A més, se celebraran noves edicions d’altres tallers que en anteriors ocasions han resultat molt reeixits, com el taller dedicat a la crítica de pel·lícules i sèries de televisió i el dedicat al jazz.

 

More information: