Europa dota amb 1’6 milions un projecte de l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat

  • September 14th, 2016
 
Carlos Martí-Gastaldo

El European Research Council acaba d'atorgar una Starting Grant al científic Carlos Martí-Gastaldo, investigador ‘Ramón y Cajal’ a l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València, en el Parc Científic. L'ajuda va destinada al desenvolupament de nous materials porosos avançats per a la seua implementació en aplicacions d'interès mediambiental, com ara la conversió d'energia solar o el desenvolupament d'una nova generació de dispositius electrònics que combinen porositat amb resposta elèctrica.

Els nous materials porosos avançats hauran de superar dos dels problemes actuals de les Xarxes Metall-Orgàniques: la seua baixa estabilitat química i el seu caràcter aïllant. Per a tal finalitat, el European Research Council ha dotat amb 1’6 milions d'euros el projecte Chemical Engineering of Functional Stable Metall-Organic Frameworks: Porous crystals and Thin-film Devices (Chem-fs-MOF), mitjançant una Starting Grant, ajuda que la Comissió Europea destina a propostes de recerca excel·lent de científics amb un màxim de set anys d'experiència des de la finalització de doctorat.

Carlos Martí-Gastaldo és investigador Ramón y Cajal en l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València. El seu treball és multidisciplinari i abasta diferents camps de la Química i la Ciència dels Materials, amb focus principal en el desenvolupament de materials porosos. Destaca el disseny de materials híbrids multifuncionals o el desenvolupament de xarxes metall-orgàniques basades en pèptids. És autor de seixanta articles en publicacions científiques d'impacte internacional, trenta d'aquests publicats al llarg dels últims cinc anys.

Es va llicenciar en Ciències Químiques per la Universitat de València, completant la seua tesi doctoral en l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) sota la direcció dels professors Eugenio Coronado i J. R. Galán Mascarós en 2009, rebent el premi extraordinari de doctorat. En 2010 va obtenir una Marie Curie i es va traslladar a la Universitat de Liverpool per a treballar en el grup del professor Matthew J. Rosseinsky. Durant aquest període va treballar en el desenvolupament de materials porosos biomimètics. En 2013 va iniciar la seua carrera científica independent després de rebre una URF Fellow de la Royal Society of Chemistry en el Regne Unit. En 2014 es va incorporar a l’ICMol com a investigador Ramón y Cajal per a desenvolupar MOFs estables per a la seua aplicació en fotocatàlisi, transport iònic i aplicacions optoelectròniques. El treball de Carlos ha sigut reconegut amb premis com el “NanoMatMol”, “Suschem Postdoc”, “Premi Cientificotècnic Ciutat d'Algemesí” i el “Premi Joves Investigadors de la Real Sociedad Española de Química”. En l'actualitat figura en el rànquing ISI Essential Science Indicators de la Web of Science.