Expertes i experts debaten a la Universitat sobre la violència de gènere cap a les dones amb discapacitat

  • UV General Foundation
  • November 30th, 2017
 
Llengua de signes a l'aula.
Llengua de signes a l'aula.

La Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València ha acollit la taula redona ‘Violència de gènere: dona amb discapacitat’, organitzada amb la col·laboració del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMICV), dins de les Jornades de la Universitat per la Integració.

Aquestes jornades tenen lloc cada any com a iniciativa de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, inscrita en la Fundació General de la Universitat de València, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat proclamat per les Nacions Unides el 3 de desembre.

El programa, a més del debat entre expertes i experts sobre violència cap a la dona amb discapacitat, inclou la celebració del II Col·loqui ‘Vocació inclusiva: activitat física i esport a la UV’, que compta amb la participació del Servei d’Educació Física i Esports, i la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València (CDPDAUV). L’acte serà a les 16 hores, a la Facultat de Geografia i Història, i el programa detallat es pot consultar en aquest enllaç.

Un taller de Llengua de Signes també ocupa la jornada d’aquest 30 de novembre, pel matí i per la vesprada, a les facultats de Magisteri i de Psicologia.

Demà divendres, 1 de desembre, clouran les jornades dues taules redones a la Facultat de Psicologia sobre eixides laborals de les titulacions de Grau en Psicologia (9 hores) i en Logopèdia (12 hores). Tornaran els tallers de Llengua de Signes, també a aquesta Facultat.

La Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat i la Fundació General de la Universitat de València han organitzat aquestes jornades, del 27 de novembre  a l’1 de desembre, amb la col·laboració de les facultats de Dret, Magisteri, Ciències Socials, Geografia i Història, i Psicologia, la Fundació Lluís Alcanyís i el Servei d’Educació Física i Esports.

La Universitat de València és la institució acadèmica espanyola, de caràcter presencial, amb major nombre d’estudiantes i estudiants amb diversitat funcional matriculats. En el curs actual, s’han gestionat vora 1.100 matrícules. 

More information: