Experts de la Universitat de València reflexionen en un llibre sobre la Constitució i la seua possible reforma davant els nous reptes

 
Constitució de 1978.
Constitució de 1978.

‘Constitución, política y administración: España 2017, reflexiones para el debate’ és el títol d'un llibre que analitza la llei fonamental espanyola i les possibilitats de la seua reforma davant els nous reptes. L’obra es va presentar divendres 1 de desembre a la Facultat de Dret.

En la presentació intervingueren Joaquín Martín Cubas, director del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política i de l’Administració i coordinador del llibre; Antonio Bar Cendón, catedràtic de Dret Constitucional del mateix departament i coautor del llibre; i Júlia Sevilla Merino, professora honorària del departament i també coautora.

Es tracta d'una obra col·lectiva i plural que pretén contribuir a la reflexió sobre el futur del nostre sistema polític. Segons els autors, “vivim en una època d'incertesa on moltes de les certeses que ens han acompanyat durant dècades en les societats democràtiques més avançades s'han esvaït davant la força de fenòmens tan poderosos com la globalització, l'extensió de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, la falta de control sobre el poder financer internacional, la desvaloració dels grans marcs ideològics o la consegüent crisi dels partits polítics tradicionals”.

En el pròleg es llig: “Els arranjaments constitucionals del passat segle sota la fórmula estàndard i comuna d'Estat Social i Democràtic de Dret es mostren incapaços de respondre adequadament als nous reptes del segle XXI. Noves formes de fer i participar en política, amb les seues llums i les seues ombres, s’estan obrint pas però, malgrat açò, no acaba de definir-se amb contorns precisos un nou projecte omnicomprensiu per a la nostra convivència política i social”.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy