Or femení i plata masculina, en el campionat internacional de pilota Zabalki

  • Sports Service
  • March 14th, 2018
 
Tres membres de l'equip de la Universitat que va competir en el Zabalki a França.
Tres membres de l'equip de la Universitat que va competir en el Zabalki a França.

La Universitat de València ha tornat a triomfar en l’internacional de pilota Zalbaki, disputat el passat dia 8 al sud de França. La modalitat estrella de la Universitat va ser el frontenis, on la parella femenina formada per Andrea Micó i Isabel Monzonís va aconseguir l’or; mentre Jorge Castro i Víctor Manuel Molina van quedar subcampions en la categoria masculina.

La selecció valenciana va estar integrada per sis jugadors (quatre homes i dues dones) que van disputar els tornejos de frontenis masculí i femení, i baline masculí. A diferència del frontenis –on la Universitat va renovar el seu lideratge–, en la modalitat de baline no va haver-hi bons resultats.

El campionat Zabalki és una competició d’alt nivell amb una tradició de 25 anys, el principal objectiu del qual és recolzar els estudiants universitaris en el salt a l’esport professional.

El torneig de frontenis es va disputar al Complex de Pilota de la ciutat francesa de Pau i el de baline al trinquet del Complex Lescar, en una jornada que va enfrontar les millors universitats franceses i espanyoles en esports de pilota, com ara País Basc, Cantàbria, Valladolid o Navarra, entre unes altres.