Finalitza l'emissió en TVE de la cinquena temporada de la sèrie «Universo Sostenible»

  • July 11st, 2022
 

Prop d'una trentena d'universitats han coproduït la cinquena temporada d'aquesta sèrie audiovisual que exposa les principals línies d'investigació sobre temes d'interés científic i social, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació

Els deu capítols s'han emés dins del programa «L'Aventura del Saber», en La 2, de TVE, i han aprofundit en la transmissió a la ciutadania d'un coneixement rigorós de la realitat.

Prop d'una trentena d'universitats han coproduït la cinquena temporada d'aquesta sèrie audiovisual que exposa les principals línies d'investigació sobre temes d'interés científic i social, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

La cinquena temporada de la sèrie «Univers Sostenible» ha acabat d'emetre's en La 2, de TVE, dins del programa «L'Aventura del Saber». Un total de 29 Universitats, coordinades pel Grup de Treball de Continguts Audiovisuals i Multimèdia de Crue Universitats Espanyoles, han coproduït aquesta cinquena temporada en la qual s'han exposat les principals línies d'investigació sobre temes d'interés social i científic. El treball ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació (FECYT).

Amb «L'Aventura del Saber», programa en el qual també s'han emés les quatre temporades anteriors de «Univers Sostenible», es vol aprofundir en la transmissió a la ciutadania d'un coneixement rigorós de la realitat perquè aquesta siga més crítica i responsable en les seues decisions. D'altra banda, el seu projecte transmèdia permet als investigadors conéixer la reacció dels ciutadans davant les seues propostes científiques.

Aquesta cinquena temporada ha comptat amb 10 capítols centrats en múltiples àmbits d'investigació, des de la nanotecnologia fins a la neurociència, passant per àrees relacionades amb la botànica, l'ADN, les plagues, l'agricultura sostenible, la diabetis, les criptomonedas o la vida més enllà de la Terra. A més de la seua emissió per la 2, aquests 10 capítols poden visionar-se a través de les pàgines web de les 29 universitats que han participat.

L'objectiu de la sèrie és que científics i experts expliquen de manera senzilla investigacions clau relacionades amb els avanços tecnològics que suposaran un impacte important en un futur immediat i el projecte és el resultat d'una coproducció dels serveis d'audiovisuals i les unitats de comunicació científica de 29 universitats pertanyents a Crue Universitats Espanyoles: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Cantàbria, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Cantàbria, Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia (UCAM), Universitat de Còrdova, Universitat a Distància de Madrid (UDIMA), Universitat Europea, Universitat d'Extremadura, Universitat de Granada, Universitat de les Illes Balears, Universitat Internacional d'Andalusia, Universitat de la Llacuna, Universitat de Lleó, Universitat de Màlaga, Universitat Miguel Hernández, Universitat de Múrcia, Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), Universitat Nebrija, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat Politècnica de València, Universitat de Salamanca, Universidade de Santiago de Compostel·la, Universitat de Sevilla, Universitat de València, Universitat de Valladolid, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Universidade de Vigo.