Graduació de la promoció 2014/2018 de Fisioteràpia

  • Office of the Principal
  • June 28th, 2018
 
Graduació Fisioterapia

140 nous professionals de la Fisioteràpia s’han graduat hui en un acte celebrat a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina, on a més s’han lliurat els premis extraordinaris i la segona edició del guardó d’investigació Caballé-Gomar.

L’acte ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, acompanyada a la taula presidencial pel degà de la Facultat de Fisioteràpia, Antonio Alberola, del secretari de la Facultat, Luis Such, de la vicedegana d’Estudis i Professorat, Gemma Espí, de la vicedegana d’Infraestructures, Pilar Serra, del director del departament de Fisioteràpia, José Casaña, i del secretari del Ilustre Colegio Ofical de Fisioterapeutas de la Comunidad Valenciana, Carlos Villarón.

A la cerimònia de graduació també han assistit convidats el tinent coronel mèdic de la Unitat Militar d’Emergències (UME), Javier Andrés, la capitana infermera de la UME, Beatriz Cifuentes, i la degana de la Facultat de Psicologia, Dolores Sancerni.

La promoció 2014/2018 de Fisioteràpia ha tingut com a madrina a Laura López Bueno. Diplomada en Fisioteràpia, Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Doctora per la Universitat de València, des de l’any 2000 és professora titular del Departament de Fisioteràpia de la UV amb dos sexennis d’investigació. A més, ha sigut secretària de departament i coordinadora de titulació de la Facultat. Laura López ha sigut primera i única Professora Docent i Investigadora (PDI) que va guanyar una oposició d’Habilitació Nacional en el Departament de Fisioteràpia de la UV.

La madrina Laura López al seu discurs ha afirmat que és ‘un honor i una responsabilitat haver estat elegida com madrina per aquesta promoció, que sabeu que tinc una vinculació especial amb vosaltres’. ‘No deixeu de formar-vos ni de caure en l’avorriment, perquè està en joc la salut i la qualitat de vida de moltes persones amb les que tractareu, no ho oblideu’, ha remarcat la madrina.

Per la seua part, els alumnes José Villar (Picanya, 1995) i Javier Roselló (Torrent, 1996) han sigut els membres elegits per l’estudiantat per a parlar en el seu nom. Després de fer un recorregut pels quatre anys de formació que han viscut, han agraït a familiars i professorat el suport rebut durant aquesta etapa.

El degà de la Facultat de Fisioteràpia, Antonio Alberola, ha agraït la participació de la rectora Mª Vicenta Mestre en aquest acte i ha felicitat als nous professionals sanitaris que hui comencen una nova etapa a les seues vides. ‘Presumiu de ser fisioterapeutes formats a la Universitat de València i mai oblideu els valors humans que definiran la vostra professió: il·lusió, humilitat, tenacitat i empatia’, ha recordat als alumnes el degà.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha conclòs la cerimònia afirmant que es sent ‘molt satisfeta del que ha arribat a ser a aquesta facultat, perquè jo la vaig vore nàixer amb uns inicis molt difícils i durs fins convertir-se en una facultat de referència a nivell nacional i internacional’. La rectora els ha posat de manifest que ‘a l’igual que la Universtat, heu de tornar a la societat tot el que heu après aquests anys, perquè no podem viure d’esquenes a la societat, hem de rendir comptes a ella’.