Inauguració del congrés internacional sobre dret bancari de la Unió Europea i el sistema bancari valencià

  • Office of the Principal
  • October 24th, 2018
 
Inauguració congrés internacional

L’acte d’inauguració s’ha celebrat al Paranimf de la Universitat de València i ha estat presidit per la rectora Mª Vicenta Mestre, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; i el director del congrés, el professor Juan Antonio Ureña.

En les seues paraules, la rectora ha destacat que ‘explicar el passat i el present formen part de les ciències socials; però ho és com una eina analítica per articular respostes futures. Respostes necessàries davant d’escenaris que poden ser adversos en els contextos d’economies obertes que estan més exposades a shocks exògens però també a les febleses dels models de creixement propis’.

A més, Mª Vicenta Mestre ha destacat la voluntat de la Universitat de València a contribuir a articular un nou model de creixement valencià, ‘un nou vector de creixement que ens permeta crear oportunitats de futur per als nostres joves i sostenir el nostre model social europeu’.

En la seua intervenció, el conseller Vicent Soler ha fet un repàs per la història de les caixes i bancs valencians, des de la seua creació el segle passat fins la recent estabilització després de la crisi. Sobre aquesta, el conseller ha remarcat que ‘la reconstrucció del sistema bancari post-crisi és una tasca de tots, dels gestors públics i privats, però també dels futurs gestors que són els estudiants’.

‘Aquests congressos són molt necessaris perquè ajuden a consolidar aquesta nova etapa bancària en la que ens endinsem, una nova etapa més fiable i millor gestionada, perquè el canvi de paradigma és una realitat cada vegada més palesa’, ha afirmat el conseller.

Aquest congrés internacional de la Universitat de València es perdurarà des del dimecres 24 d’octubre fins al divendres 26 d’octubre i tindrà lloc alternativament a l’edifici de La Nau i al Saló de Graus de la Facultat de Dret al Campus de Tarongers.

Durant les sessions, s’abordaran moltes de les qüestions jurídiques que es plantegen amb les noves i abundants normes de la Unió Europea sobre banca. Hi haurà ocasió de debatre sobre la supervisió i la resolució d’entitats de crèdit, però també sobre els instruments per a la protecció dels seus clients o usuaris. Per açò es compta amb la presència de destacats juristes del Banc d’Espanya, del Banc Central Europeu, i del FROB, però també d’altres especialistes provinents del sector privat i del món acadèmic.

En el congrés hi ha reservat també un espai per a la reflexió sobre el sistema bancari a Espanya, prenent l’exemple de la Comunitat Valenciana, amb la presència d’alguns dels professionals amb major responsabilitat en entitats financeres públiques i privades.

More information:

Images: