Inaugurada la Jornada sobre intervenció en violència de gènere

  • Office of the Principal
  • November 30th, 2018
 
Jornada

La jornada ha sigut inaugurada per la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, acompanyada per la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Maria Such, i per la catedràtica de Psicologia Social de la Universitat, Marisol Lila.

La jornada, que porta per títol ‘Intervenció amb homes que exerceixen violència de gènere com estratègia de prevenció, ha sigut inaugurada al Paranimf de l'històric edifici de La Nau i està organitzada per la Universitat de València i la vicepresidència i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La rectora de la Universitat Mª Vicenta Mestre ha realitzat una declaració institucional sobre el cas del professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació objecte del comunicat de la Universitat de València del passat dia 28 de novembre.

La directora Maria Such ha recordat que solament el 2% de les denúncies presentades per violència de gènere són presentades per l’entorn de la víctima i ‘hem de canviar la mirada al respecte d’aquest situació, perquè hem de descarregar a la víctima de la responsabilitat de ser ella qui faça la denúncia, qui sol·licite les ajudes; hem de ser tota la societat qui es consciencie de posar fi a aquesta violència’, ha asseverat Such.

Per la seua part, la catedràtica Marisol Lila, directora del programa CONTEXTO, ha agraït tant a la rectora com a la directora general ‘el recolzament de les dos institucions per a que aquest programa es consolide i continue creixent, ja que es tracta d’un projecte pioner a Europa al realitzar intervenció i també investigació rigorosa’, ha afirmat.

Posteriorment a l’acte d’inauguració, està programat la conferència ‘Intervenció amb agressors de parella basat en l’evidència', a càrrec de la catedràtica de Psicologia Social Marisol Lilla. Seguidament, s’obrirà una taula amb el títol ‘Els agressors poden canviar? Programes de prevenció i intervenció en violència de gènere’, que modera Marisol Lilla.

‘Valoració del risc de reincidència i d’homicidi en violència de gènere’ és el nom de la conferència que impartirà a les 13h el secretari d’Estat de Seguretat, Juan José Osorio. La jornada conclourà amb l’acte de clausura a càrrec d’Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d’inclusió i de l’agencia valenciana d’igualtat.

File in: Estudis