Inici d’exàmens a la Universitat

  • Office of the Principal
  • January 11st, 2021
 
Imatge corresponent a l'inici oficial dels exàmens a la UV en gener de 2021
Imatge corresponent a l'inici oficial dels exàmens a la UV en gener de 2021

Aquest dilluns 11 de gener s’han iniciat els exàmens a la Universitat de València, sense incidències. En coordinació amb les autoritats de la Generalitat competents en Salut Pública, Universitats i Transports, així com amb la resta d’universitats públiques valencianes, la Universitat ha reforçat els serveis de control d’accessos, seguretat i neteja, i incorporat noves mesures i protocols per continuar garantint la seguretat a les aules.

Com cada curs, a principis d’any se celebren a la Universitat de València les proves d’avaluació corresponents al primer quadrimestre del curs.

Aquestes es caracteritzen, enguany, per dues circumstàncies: d’una banda la situació metereològica adversa i, d’altra, la pandèmia per COVID-19.

Inici d’exàmens sense incidències

Aquest dilluns 11 de gener, 8.620 estudiants han participat pel matí en les 76 proves d’avaluació que han tingut lloc a 17 dels 18 centres de la Universitat de València, distribuïts en els seus quatre campus universitaris.

Aquestes proves han transcorregut sense incidències, en aplicació dels protocols establerts per la Universitat de València.

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha agraït la col·laboració i el compromís de totes les persones implicades en el procés d’exàmens, tant professorat com Personal d’Administració i Serveis, i també a l’estudiantat pel seu compliment de les mesures establertes per celebrar els exàmens en condicions de seguretat.

Seguretat reforçada dels espais universitaris

Des de l’inici de curs la Universitat ha aplicat els protocols acordats amb les autoritats de Salut Pública de la Generalitat Valenciana per tal de fer segurs els espais universitaris.

Els resultats dels indicadors de qualitat de l’aire a les aules de la Universitat de València mostren un alt nivell de qualitat, mentre que el rastreig de casos positius realitzat pel Servei de Prevenció i Medi Ambient de la Universitat, i les dades de la Generalitat, evidencien que la propagació de la pandèmia té una font de comportament social.

En qualsevol cas, la Universitat de València ha aplicat noves indicacions per a la realització d’exàmens:

  1. Emissió de certificacions per a la mobilitat
  2. Establiment de mesures d’accés ordenat als espais d’avaluació
  3. Prohibició de romandre a l’interior de les instal·lacions en acabar exàmens
  4. Ús de mascareta permanent i d’hidrogel obligatori abans d’entrar a l’aula
  5. Silenci en els espais d’avaluació
  6. Restricció d’aforament dels espais d’avaluació
  7. Optimització del temps de les proves d’avaluació, per reduir la seua durada
  8. Reforç de la neteja i control de la ventilació dels espais

Pot consultar íntegrament aquest protocol seguint aquest enllaç: https://links.uv.es/KXTLiw2

A més, la Universitat de València ha reforçat el personal informador COVID en 23 persones contractades per a aquest període d‘exàmens que s’uneixen als 21 informadores i informadors COVID que estan treballant des de l’inici del curs 2020-2021.

Previsió d’incidències

Si bé les previsions meteorològiques per al període d’exàmens no contemplen situacions d’emergències en la major part del territori valencià, es recorda que la Universitat de València, en el seu Reglament d’Avaluació i Qualificació aprovat pel Consell de Govern en 2017, contempla causes de força major per les quals l’estudiantat pot presentar, davant la direcció del departament responsable de la docència de l’assignatura, la sol·licitud de canvi de data i/o hora de la prova d’avaluació. Aquesta situació ha de ser convenientment justificada, especialment si és sobrevinguda.

Pot consultar aquesta normativa seguit aquest enllaç: https://links.uv.es/Rq5QvgI

A més, el passat 22 de desembre es va publicar, i es va remetre per correu electrònic, les instruccions a seguir en el cas de força major per confinament per COVID-19.

Pot consultar aquesta informació i el procediment a seguir en aquest enllaç:

https://links.uv.es/3yLFU1h

Addicionalment, el 8 de gener, després de l’anunci de mesures addicionals per prevenció de l’expansió de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana, la Universitat de València va publicar, i remetre per correu electrònic, un protocol amb les indicacions per a la realització dels exàmens derivades de l’acord del conjunt del Sistema Universitari Públic Valencià i la Generalitat Valenciana.

Pot consultar-les en aquest enllaç: https://links.uv.es/XU4VFbd

Coordinació amb la Generalitat i el Sistema Universitari Públic

La Universitat de València està en contacte permanent amb les autoritats amb competències en matèria de sanitat i universitats.

A més, aquest matí els rectors i rectores de les Universitats Públiques Valencianes s’han reunit amb la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i el Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

En eixa reunió el Conseller Arcadi España ha informat de l’increment de serveis de transport públic l Campus de Burjassot-Paterna en un 33% així com una línia de transport des de Quart de Poblet fins aquest campus de la Universitat.

El Conseller també ha informat els rectors i rectores que a partir del dia 18 de gener s’incorporarà personal auxiliar COVID en les estacions estratègiques de MetroValència per tal de controlar els aforaments.