Jornada sobre polítiques urbanes orientades a activitats culturals per a una nova Europa

  • November 12nd, 2016
 
Jornada sobre polítiques

La Càtedra Ciutat de València ha organitzat per al 15 de novembre unes jornades sobre ‘Polítiques urbanes orientades a les activitats culturals i creatives per a una nova Europa’. En l’encontre, que se celebrarà a l’Aula Magna de la Nau, es presentaran els resultats d’un estudi que analitza 70 bones pràctiques de polítiques culturals urbanes a Europa, i es discutirà el cas de València front als d’altres ciutats espanyoles i de la resta d’Europa.

L’objectiu de la jornada és contribuir a un procés d’aprenentatge col·lectiu que permeta l’intercanvi d’experiències, el desenvolupament d’estratègies comunicatives eficaces i la generació d’incentius perquè els sistemes de coneixement i innovació i la propia praxis política orienten la seua atenció cap al camp de els polítiques urbanes orientades als sectors culturals i creatius.

La jornada serà inaugurada a les 9:30 hores per Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial, i comptarà amb la participació d’Arthur Le Gall, consultor i investigador de KEA; Pascal Brunet, director del Relais Culture Europe; Jesús Zotano, redactor de la secció de cultura de La Opinión de Málaga; Tony Ramos Murphy, expert en polítiques culturals i gestor cultural; Rafa Boix, professor del Departament d’Estructura Econòmica de la Universitat de València; Azucena Klett, assessora de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Madrid; i Ramón Marrades, director d’Estratègia de la Marina de Valencia. 

L’assistència és lliure i gratuïta, encara que per qüestions d’aforament se sol·licita la preinscripció. S’expedirà certificat de participació als assistents inscrits.

El programa i la preinscripció es poden consultar ací.

La Càtedra Ciutat de València és fruit del conveni signat entre la Universitat de València i l'Ajuntament de València, i actualment està dirigida per la professora Julia Salom, catedràtica d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de València. La Càtedra ha sigut creada amb la visió de constituir-se en referència nacional i internacional de participació de la Universitat com a soci estratègic de la reflexió conjunta de maneres de pensar i de fer ciutat; ser instrument vertebrador i potenciador del coneixement mutu; ser plataforma de diàleg de la ciutat amb el seu entorn social, cultural, tecnològic i econòmic i ser un eix aglutinador de la diversitat de perspectives existents en l'enfocament de ciutat. La Càtedra, juntament amb la Fundació InnDEA, de l'Ajuntament de València, desenvolupa activitats programades de formació, investigació i divulgació en l'àmbit de la innovació social, l'espai públic i la mobilitat, i les indústries culturals i creatives.