Jornades a la Universitat sobre el valor i les mutacions del text literari

  • Press Office
  • September 4th, 2020
 
Cartell
Cartell

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació celebra del 7 al 13 de setembre les Jornades d'Estudi Internacionals MUTACION/S (Programa Intensiu del Projecte Erasmus+ Reading in Europe today – Reading and Writing Literary Texts in the Age of Digital Humanities). Les jornades estan coordinades pel professor Domingo Pujante González del Departament de Filologia Francesa i Italiana, director del Grup d'Investigació HYBRIDA (Hibridacions culturals i identitats migrants) de la Universitat de València.

La trobada tindrà una forma híbrida amb ponències i comunicacions en manera presencial (els dies 7, 8 i 9 de setembre) i no presencial (els dies 10 i 11) de professorat i joves investigadores i investigadors de 13 universitats europees de Bèlgica, Espanya, França, Hongria, Luxemburg i Portugal. S'han programat, a més, una sèrie d'activitats culturals entre les quals destaquen les ‘Deambulacions literàries’, que pretenen fomentar les lectures plurals al voltant de la noció de ‘mutació’ en un context de descobriment històric i cultural (jardins mutants, ciutats mutants, biblioteques mutants, museus mutants i mars mutants).

En l'època convulsa en la qual vivim, marcada per les migracions, la globalització i les tecnologies, però igualment per una sèrie de crisi i retrocessos, aquestes jornades tenen per objectiu reflexionar sobre el valor i les mutacions del text literari i de la lectura a partir de les nocions transversals d'hibridació, de mestissatge i de marginalitat, tant des del punt de vista de l'objecte textual en si mateix com del contingut que vehicula (intergenericitat, intermedialitat, intertextualitat, interculturalitat) en l'època contemporània, principalment, però sense excloure una aproximació històrica o comparatista: cossos mutants, identitats mutants, textos mutants.

La trobada està oberta a tota la comunitat universitària internacional i es podrà seguir de manera presencial o a distància. Se certificarà l'assistència. La matrícula és gratuïta però obligatòria a través del correu electrònic a: hybrida@uv.es

More information: