Jornades sobre Arquitectura i Paisatge, al Jardí Botànic

  • Botanical Garden
  • October 25th, 2017
 
Imagen de la noticia

Arquitectes pel Paisatge, en col·laboració amb el Jardí Botànic de la Universitat de València, organitza la cinquena edició d’aquesta trobada bianual per a professionals i interessats del sector que treballen sobre temes de la natura. Unes jornades que tindran lloc els dies 27 i 28 d’octubre al Botànic i que enguany parlaran del ‘Paisatge a ritme de ciutat, de temps i velocitats’.

Aquesta iniciativa pretén reflexionar sobre projectes i experiències que reflecteixen la intensitat amb la qual evolucionen les ciutats, però no sols des d’un aspecte constructiu sinó també com una realitat inacabada que incorpora vivències, històries i necessitats de les persones que les habiten, i que sempre és susceptible d’incorporar nous valors per a qualificar-la i per tant millorar-la. 

Mitjançant dos dies de xarrades i taules redones amb reconeguts arquitectes i paisatgistes nacionals i internacionals, es parlarà de temes del present i del futur del paisatge de les nostres urbs, i de la seua resposta i adaptació a nous reptes urbans com ara la resiliència urbana des d’un context ecològic, l’impacte de les diferents opcions de mobilitat disponibles i del canvi a un model de ciutat del no-cotxe, les empremtes de l’encara propera bambolla immobiliària, els tan qüestionats processos de gentrificació verda o com el caminar, relegat quasi a un acte lúdic, esdevé ara una ferramenta crítica, artística i d’investigació. A més, s’exposaran casos d’intervencions pioneres de l’espai públic en altres ciutats que poden millorar la qualitat de vida de les persones incorporant factors tan aparentment senzills com el joc. 

Projecte de Olga Tarrasó. Banc Sabadell de Sant cugat del Vallès (Barcelona)
Projecte dOlga Tarrasó. Banc Sabadell de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) 

 

Per assistir a les jornades cal matrícular-s’hi prèviament a través de la pàgina web del Col·legi dArquitectes de la Comunitat Valenciana (COAV) fins al pròxim dimarts 24 d’octubre. A banda dels col·legiats i dels membres del col·lectiu organitzador, podran aprofitar-se de diferents tarifes de descompte l’estudiantat de grau i postgrau, aquelles persones titulades fa menys de tres anys, les persones aturades i membres de l’Associació Espanyola de Paisatgistes.

L’agrupació Arquitectes pel Paisatge es constitueix dins del COACV amb la finalitat de promocionar i desenvolupar activitats relacionades amb el paisatge, rural i urbà. La formen arquitectes i altres professionals vinculats al paisatge, compromesos amb la seua defensa, protecció i valoració, que el consideren fonament de la cultura i la identitat dels pobles, i una peça central en l’ordenació del territori amb criteris de racionalitat i sostenibilitat social i econòmica. Organitzen activitats que contribueixen a la formació dels professionals del paisatge, que puguen reflectir el pensament actual per a respondre a les necessitats d’una població en constant evolució. A més, promouen l’intercanvi de coneixements i d’experiències amb altres organitzacions sectorials que aborden el paisatgisme des de punts de vista diferents i interdisciplinàriament, reforçant així el caràcter no exclusiu del paisatge.

More information: