Josep Lluís Barona ingressa en Real Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

  • Press Office
  • June 21st, 2019
 
Josep Lluís Barona.
Josep Lluís Barona.

El catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat de València Josep Lluís Barona ha ingressat (20 de juny) en la Real Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana. Barona fou presentat per l’acadèmica Rosa Ballester Añón i dissertà sobre ‘Professió mèdica i organització sanitària: la gènesi del model europeu de benestar’.

L’acte se celebrà en el saló d’actes de la Real Acadèmia de Medicina (avinguda de Blasco Ibáñez, 15). La rectora de la Universitat, Mavi Mestre, va assistir a la sessió.

Josep Lluís Barona és membre de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero. Ha sigut professor visitant a les universitats d’Oxford, Bergen (Noruega) i Kumamoto (Japó), a més d’investigador visitant de l’Herzog  August Bibliothek Wolfenbüttel, a Alemanya, i del Rockefeller Arxive Center de Nova York. En l’actualitat és coordinador del grup d’investigació SANHISOC / Health in  Society, i va ser vicerector d’Estudis i de Relacions Internacionals des de 1986 fins a 1992.

El nou acadèmic és autor de múltiples llibres i és investigador principal d’una desena de projectes. Les seues col·laboracions amb revistes com ‘Le Monde Diplomatique’ i ‘L’Espill’ s’uneixen a les de periòdics com El País, Levante-EMV o eldiario.es, del qual és actualment col·laborador.

La seua investigació principal se centra en l’Europa contemporània, especialment en l’estudi social i polític d’àmbits diversos com la salut, la fam i la nutrició en els períodes entre guerres. En les seues estades al fons de la Societat de Nacions, l’OMS i la FAO, ha analitzat les polítiques sanitàries, la circulació del coneixement i les polítiques de salut en temps de crisi.
 

File in: Nomenaments