Juan Echanove i Ricardo Gómez protagonitzen el primer diàleg de la temporada de Fundació Cañada Blanch en La Nau

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • September 13rd, 2019
 
Juan Echanove i Ricardo Gómez en 'Rojo'.
Juan Echanove i Ricardo Gómez en 'Rojo'.

Fundación Cañada Blanch va inaugurar la temporada d’activitats de la mà del seu principal col·laborador, la Universitat de València, amb Juan Echanove i Ricardo Gómez en el Centre Cultural La Nau. La bona relació que existeix entre ells junt amb el seu particular sentit de l’humor i les seues inquietuds van ser els eixos sobre els quals el periodista, Carlos de l’Amor, va fer girar aquest diàleg. L'acte es va celebrar dijous, dia 12 de setembre, en el Paranimf.

Més de trenta anys separen a tots dos actors: la bretxa generacional entre ells és evident. Aquest fet comporta mètodes de treball diferents, així com la percepció de temps i resultats a l’hora d’enfrontar-se a un paper interpretatiu tant en teatre, en cinema com en televisió. Per això, aquesta nova edició de #DiálogosCañadaBlanch sota el títol ‘Dues mirades, dues generacions’ tractarà de conéixer els dos actors a través de les seues perspectives que, encara que allunyades, coincideixen en un mateix punt: l’escenari.

L’obra de teatre ‘Rojo’, un dels majors èxits del dramaturg John Loga, ha sigut el que ha unit, de nou, els dos actors després de més d’una dècada d’aparicions en la sèrie de televisió ‘Cuéntame’. Echanove, director d’aquesta peça teatral, representa Mark Rothko, un dels majors representants de l’expressionisme abstracte mentre que Ricardo Gómez és Ken, el seu jove ajudant amb el qual sorgeix no solament una tensió generacional, sinó també artística.

Fora dels escenaris i durant la gira que els va portar per diferents ciutats de la geografia espanyola, tots dos van deixar patent la seua facilitat per a treballar junts que es va materialitzar en ‘Risitas y Gruñón’. Una minisèrie amb vídeos de menys d’un minut que gravaven tots dos i que van poder seguir els més de 40.000 seguidors de Echanove en Instagram.

Més sobre #DiálogosCañadaBlanch
Fundación Cañada Blanch organitza el seu cicle de #DiálogosCañadablanch que té com a principal objectiu acostar temes d’actualitat cultural, política i socioeconòmica a la societat a partir del diàleg entre professionals. Els últims col·loquis han comptat amb la presència d’Ana Santos Aramburo, directora de la Biblioteca Nacional d’Espanya i Antonio Oriola, poeta així com amb Javier Gomá, director de la Fundació Juan March i dramaturg i Ernesto Caballero, director del Centre Dramàtic Nacional.