L’alcalde i el rector participen en el 30 aniversari de CIRIEC-Espanya

  • October 18th, 2016
 
Imagen de la noticia

El Centre Internacional de Recerca i Informació sobre l’Economia Pública, Social i Cooperativa (CIRIEC-Espanya), celebra aquest dimecres, 19 d’octubre, el seu 30 aniversari amb un acte institucional que serà presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo i per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó. La sessió, que tindrà lloc en el paranimf de la Universitat de València situat en l’edifici històric de la Nau, començarà a les 11 hores.

En l’acte intervindran també el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; el president de CEPES i Social Economy Europe, Juan Antonio Pedreño, el president de CIRIEC-Internacional, Alain Arnaud i el president de CIRIEC-Espanya, José María Pérez de Uralde.

CIRIEC-Espanya, que té la seua seu en la Facultat d’Economia de la Universitat de València, congregarà en aquest acte a representants de l’àmbit empresarial de l’economia pública, social i cooperativa espanyola i europea; professors i investigadors universitaris, membres de les diferents seccions del CIRIEC-Internacional, així com a dirigents polítics i representants de les administracions públiques.

Després de les intervencions institucionals, el professor José Luis Monzó pronunciarà una conferència magistral que porta per títol: “L’Economia Social en la literatura econòmica i en els fets: 30 anys d’història del CIRIEC-Espanya”. José Luis Monzó, catedràtic de la Universitat de València, és l’actual president de la Comissió Científica de CIRIEC-Espanya, va ser un dels fundadors de la secció espanyola fa 30 anys i el seu president entre 1986 i 2015.

Mónica Oltra, en XVI Congrés d’Investigadors en Economia Social
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra inaugurarà, a les 16 hores, el XVI Congrés d’Investigadors en Economia Social de CIRIEC, la primera sessió de la qual tindrà lloc també en l’edifici històric de la Nau. Al costat de la vicepresidenta, intervindran també el vicerector de la Universitat de València Juan Luis Gandia, un representant del Ministeri d’Ocupació, el president de la Xarxa Enuies, Juan Francisco. Juliá i el president de CIRIEC-Espanya, José María Pérez de Uralde. A les 17 hores pronunciarà una conferència el premi Nobel nord-americà Edward S. Rubin, amb el títol de “El canvi climàtic: un gran repte per al desenvolupament humà, econòmic i social”.

Les sessions, en les quals està previst que participen dos-cents investigadors i directius de l’economia social d’Espanya i a nivell internacional, es traslladaran el dijous i el divendres al Campus dels Tarongers i es desenvoluparan en el saló de graus de la Biblioteca de Ciències Socials “Gregori Maians” i en la Facultat d’Economia.

El Congrés s’estructura en set sessions plenàries, vuit tallers generals i setze tallers temàtics paral·lels, en els quals es recopilaran els debats actuals, científics i pràctics, entorn de l’economia social, entre ells i especialment en aquesta ocasió, sobre la seua contribució a un creixement econòmic més equitatiu i al benestar social.

CIRIEC-Espanya organitza el seu 30 aniversari i XVI Congrés a València com a seu històrica i centre neuràlgic de les seues activitats. La secció espanyola del CIRIEC té com a domicili social la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Moltes de les activitats científiques de l’organització les està desenvolupant amb el suport d’aquesta universitat i, de forma destacada, amb el IUDESCOOP, Institut Universitari d’Economia Social, Cooperativisme i Emprendiment.

El programa complet del congrés pot consultar-se en: http://ciriec.es/