L'alumnat d’Unisocietat torna a les classes presencials en les dotze seus de la Universitat de València

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • September 27th, 2021
 
Imagen de la noticia

El programa formatiu amb dimensió territorial de la Universitat de València estarà actiu aquest curs 2021/2022 en 12 municipis valencians: Gandia, Requena, Benetússer, Quart de Poblet, Paterna, l'Eliana, Cullera, Alzira, Bétera, Massamagrell, Ontinyent i Riba-roja de Túria.

Els estudiants de totes les seus tornaran a les aules entre els mesos de setembre i octubre. El curs 2021-2022, d'un total de 120 hores lectives, constarà de dos quadrimestres, en cadascun dels quals s'impartiran dues assignatures troncals diferents en cada seu, que van des de la música, la psicologia o les matemàtiques, a l'arqueologia o la literatura contemporània.

Aquesta iniciativa persegueix implicar la comunitat de docents i investigadors de la Universitat de València en els municipis de la seua àrea d'influència i aportar a la societat coneixements teòrics i pràctics sobre temes d'actualitat en el seu territori. En aquest programa universitari participen més de 250 professors de la UV. A més de les assignatures troncals que s'imparteixen, Unisocietat es completa amb conferències mensuals d'accés lliure al públic. Amb el desenvolupament del programa Unisocietat s'han anat implantant altres iniciatives complementàries, com Unisocietat-Plus, que ha permés la permanència dels estudiants matriculats en les diverses seus.

El cicle de conferències d’Unisocietat començarà el propoer d'octubre i continuarà al llarg del curs amb conferències mensuals en la dotzena de seus. No és requisit indispensable estar matriculat en Unisocietat per a gaudir del cicle de ponències, que ascendeixen a un centenar. Es tracta d'una oferta de conferències, molt variada, amb la participació de desenes d'investigadors i investigadores de la Universitat de València.

En els últims anys la Universitat de València ha establit una xarxa de seus estables en el territori valencià, en 8 comarques, gràcies a una estratègia territorial, i a la implicació de les entitats locals, així com del personal tècnic tant dels ajuntaments com de la Universitat. Unisocietat és fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i els 12 ajuntaments que acullen aquest programa. Unisocietat compta a més amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i la Diputació de València.

More information: