L’arquitectura protagonista en La Nau en l’última cita del cicle ‘Ciutat i urbanisme’

 
Fotògraf: M. Henry.
Fotògraf: M. Henry.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha tancat aquest dimarts, dia 21 de novembre, les taules redones del cicle ‘Ciutat i Urbanisme’, que organitza la Universitat de València, a través de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, i el diari Levante-EMV. Després de les conferències de Gaspar Jaén Urbán i Josep Martí Font, la cita ha servit per a obrir el debat ‘Urbanisme i arquitectura per a pensar’ a través de quatre ponents d’excepció: Ramón Marrades (director estratègic del Consorci València 2007), José Luis Miralles (professor del departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València), Elena Azcárraga (arquitecta, paisatgista i urbanista) i Isabel Bolufer (regidora d’Urbanisme de Xàbia) es reuniran entorn d’una taula que estarà moderada per Vicent Molins.

Ramón Marrades és llicenciat en Economia per la Universitat de València (2004-2009) i Màster en Economia i Geografia per la Utrecht University (2012). Es considera un economista urbà i és cofundador d’Urbego -la Plataforma Internacional de Joves Professionals Urbans-, de la iniciativa professional ‘València Vibrant’ i director d’estratègia de la Marina de València -agència de remodelació costanera de la ciutat-. Expert en les interaccions entre economia, polítiques públiques, ciutats, cultura i identitats, va rebre esments d’honor en el Premi Internacional de Joves Professionals de Planificació (2012) i en el Premi a l’Emprenedor Social d’Espanya (2013). A més, Marrades ha sigut investigador en Econcult (Unitat de Recerca en Economia de la Cultura de la Universitat de València) i investigador visitant en l’Institut de Cultura i Societat de Western Sydney University (Austràlia) i FLACSO (Equador).

Per la seua banda, Isabel Bolufer va estudiar Dret a la Universitat de València i una vegada va finalitzar la carrera (1976), va treballar a Madrid com a advocada en una companyia d’assegurances. En 1982 va tornar a Alacant per participar en política. Durant sis anys, Bolufer va ser regidora en l’Ajuntament de Xàbia, passant per les regidories de Cultura, Interior, Serveis Socials i tinent d’alcalde. Posteriorment, Isabel va tornar als despatxos d’advocats i va estar dos anys realitzant labors de jutgessa substituta a la Vila Joiosa. Una vegada conclosa aquesta etapa, va formar part d’un altre despatx d’urbanisme a Alacant. Abans d’entrar de nou com a regidora en el consistori xabienc en 2015, aquesta vegada en la regidoria d’Urbanisme, va estar sis anys com a jutgessa en Dènia.

Elena Azcárraga és arquitecta urbanista per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA) de la Universitat Politècnica de València (1997-2005). Formada en Paisatgisme i Medi Ambient en l’ETSA de Tolosa de Llenguadoc (2002-2003), té un Màster en Arquitectura del Paisatge per l’ETSA de Barcelona en la Universitat Politècnica de Catalunya (2005-2007). Amb més d’una dècada d’experiència en reconeguts despatxos de València i Barcelona, des de 2016 té el seu propi estudi a València. A més, és sòcia del col·lectiu multidisciplinari de professionals ‘La paisatgeria’ i és membre de la redacció de la revista internacional sobre paisatgisme ‘Paisea’ i de les agrupacions ‘Arquitectes pel paisatge’ i arquitectes urbanistes del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana.

Finalment, José Luis Miralles és director del Departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València des de 2012 i doctorat en Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la qual a més és professor en l’Escola Tècnica Superior de la Politècnica. Així mateix, és director del Màster en Planificació Territorial, Mediambiental i Urbana des de 2001; i del Màster de Transport, Territori i Urbanisme des de 2008. També ha participat en nombrosos projectes de recerca com els INTERREG denominats DAMAGE (sobre gestió territorial posterior al desastre) i QUATER (sobre la qualitat del territori), així com ha participat en molts contractes amb empreses per a treballs com a plans urbanístics de diversos municipis o en ordenació del territori. És autor de dos llibres, de més de 13 articles en revistes de recerca i ha sigut ponent de congressos en 26 ocasions.

Tots ells estaran moderats per Vicent Molins, llicenciat en Geografia per la Universitat de València (2004-2009) i amb un Màster Executiu en Community Management i Direcció de Xarxes Socials en l’empresa per la Universitat d’Alacant (2012) entre altres titulacions. Col·laborador de Levante-EMV amb una columna setmanal en la secció d’Esports, participa també en altres publicacions i activitats de caire social i cultural.

 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy