L'Aula d'Arts Escèniques de la UV s'adapta a la nova realitat

  • Office of the Principal
  • June 18th, 2020
 

La directora de l'Aula d'Arts Escèniques de la UV, Laura Monrós, explica com han transformat l'activitat de l'aula a la nova situació causada per la crisi del coronavirus.

La pandèmia de la COVID-19 ha afectat a tots els àmbits acadèmics, inclòs el referent a les arts escèniques. A causa del confinament i a les noves mesures de seguretat per a evitar la propagació del virus, l'activitat de l'Aula d'Arts Escèniques de la UV ha hagut d'adaptar-se a la nova realitat. 

La seua directora Laura Monrós afirmen que ‘gràcies al grandíssim esforç per part de docents, coreògrafs i sobretot per part dels alumnes, s'han pogut adaptar els tallers al format a distància’.

Els resultats d'aquests tallers estan sent difosos pel canal YouTube de la Nau en forma de pràctiques escèniques i d'improvisacions. ‘Amb sort, si la situació ho permet, podran veure's a la Sala Matilde Salvador de la Nau el pròxim octubre’, puntualitza Monrós. 

‘També podrà veure's l'espectacle anual del nostre grup de teatre Assaig. Finalment, l'espectacle del grup de dansa Partitures que es realitzava en col·laboració amb l'Aula de Música i estava preparat per a la programació de Serenates d'enguany, no podrà realitzar-se per motius de seguretat’, afegeix la directora de l'Aula d'Arts Escèniques.

A partir d'octubre i si les condicions sanitàries ho permeten, està previst reprendre els tallers des d'una major proximitat. Laura Monrós assenyala que ‘esperem poder gaudir a la sala dels espectacles que s'han hagut d'ajornar per la pandèmia i recuperar també així les trobades, la presencialitat i la calor d'humà del públic que, en definitiva, és un ingredient fonamental en les arts escèniques, però també en la pròpia existència social de l'individu.’