L’Aula de Cinema torna el mes d’abril amb cicles sobre els segrestos i la pseudociència en el cinema

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • April 10th, 2018
 
Fotograma de 'El balneario de Battle Creek'.
Fotograma de 'El balneario de Battle Creek'.

L’Aula de Cinema de la Universitat de València reprén l’activitat habitual amb nous cicles per al mes d’abril. Els segrestos des d’un punt de vista psicològic seran la temàtica dels dimarts al Col·legi Major Rector Peset. Al Palau de Cerveró, cada dijous, les projeccions tindran com a protagonista la pseudociència i com s’ha vist representada en el cinema. Les pel·lícules s’exhibiran en versió original subtitulada, seran precedides d’una breu presentació i es comentaran en un col·loqui posterior. Les sessions són gratuïtes fins a completar la capacitat de la sala.

Cicle “El rapte de la llibertat”

El cicle s’obri el dimarts 10 d’abril, al Col·legi Major Rector Peset, amb la projecció de Juego de lágrimas (Neil Jordan, 1960), una pel·lícula sobre la relació peculiar que s’estableix entre víctima i segrestat, tot això amb el conflicte d’Irlanda del Nord de fons. La sessió següent serà el dimarts 17 d’abril, amb la pel·lícula El coleccionista (William Wyler, 1965), obra en què el protagonista és un ésser aparentment innocent i educat però de complexa personalitat i la motivació de la qual és aconseguir l’enamorament d’una jove culta, intel·ligent i plena de vida. El cicle acabarà el 24 d’abril amb El rapto de Bunny Lake (Otto Preminger, 1965), un film que aborda una situació torbadora: amb la pèrdua d’un dels éssers més estimats per la protagonista el director recrea l’horror d’un malson angoixant.

Cicle sobre pseudociència

La programació del cicle començarà el dijous 12 d’abril amb Mesmer (Roger Spottiswoode, 1994), la història d’un metge del segle XVIII els mètodes del qual van generar gran controvèrsia en la seua època: el magnetisme animal o mesmerisme, la hipnosi i l’astrologia mèdica li van costar el rebuig de la comunitat científica. La sessió següent, el dijous 19 d’abril, serà El balneario de Battle Creek (Alan Parker, 1994), el protagonista de la qual, el Dr. Kellogg, va anar el propulsor dels balnearis com a llocs de sanació. L’última pel·lícula del cicle, El aceite de la vida (George Miller, 1992), es projectarà el dijous 26 d’abril i tracta el cas Lorenzo Odone, que pateix una estranya malaltia a la qual la medicina oficial no dóna solució. Els seus pares, en contra de tots i sense cap coneixement científic, comencen a investigar fins a trobar una solució alternativa que millore les condicions de vida del fill.