L’Eliana i Cullera acullen les exposicions de la Universitat de València sobre ‘running’ i festes tradicionals

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • July 19th, 2018
 
Imagen de la noticia

La inauguració de la mostra ‘Territori valencià, territori runner’ se celebra aquest dijous 19 de juliol al Pavelló Central de l‘’Eliana. L’exposició ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’ es pot visitar a Cullera fins al 29 de juliol.

L’acte d’inauguració de Territori valencià, territori runner a l’Eliana s’ha celebrat aquest dijous 19 de juliol i ha comptat amb la presència de l’alcalde de la localitat, Salva Torrent; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el director general d’Esports de la Generalitat, Josep Miquel Moya; i el director de l’Oficina de Caixa Popular de la Pobla de Vallbona, Josep Chaques. Els interessats poden visitar l’exposició al Pavelló Central de l’Eliana fins al 31 de juliol.

La mostra Territori valencià, territori runner realitza una radiografia acurada i científica de la situació actual del running, de les seues capacitats i reptes de futur. En aquesta exposició, comissariada pel professor de la Universitat Víctor Agulló, han participat quaranta-huit autors, la majoria dels quals docents i investigadors/es de la Universitat de València, però també signen els panells atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots  especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a l’exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s’aborde el fenomen del running des d’una àmplia varietat d’òptiques, com ara la salut, la fisiologia, la qualitat de vida, la nutrició, la prevenció de lesions, la psicologia, entre altres.

L’exposició Les Festes Tradicionals del Territori Valencià està oberta al públic des de dimarts 17 de juliol a la Casa de l’Ensenyança de Cullera, on es podrà visitar fins al diumenge 29. Aquesta mostra pretén acostar a la societat local valenciana el patrimoni festiu del territori valencià a través de textos explicatius, mapes i material gràfic cedit per diversos ajuntaments, institucions i associacions. Els textos que acompanyen els trenta-quatre panells han sigut elaborats per l’equip tècnic de la Unitat de Suport del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat a partir dels quatre volums de la publicació Calendari de Festes de la Comunitat Valenciana, un projecte dirigit en el seu moment per Antonio Ariño i Vicente L. Salavert (Universitat de València).

Ambdues mostres han sigut produïdes a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i finançades per Caixa Popular i per la Direcció General de Cultura i Patrimoni (la mostra sobre festes tradicionals) i la Direcció General d’Esports (la mostra sobre el running).